Városlista
2019. március 21, csütörtök - Benedek, Bence, Miklós

Hírek

2019. Január 09. 00:44, szerda | PR

Tippek, trükkök a gyerekszoba megvilágításához

Tippek, trükkök a gyerekszoba megvilágításához

Ahhoz, hogy gyermekünk otthonosan érezze magát szobájában, nagyon fontos a megfelelő gyereklámpák használata. Ne bagatelizáljuk el, tervezzük meg alaposan, hogy milyen fényeket választunk.

Gyakran tapasztaljuk, hogy a megvilágítást sokadlagosnak tartják a szülők a gyerekszoba megtervezésekor. Pedig a gyermekekre pozitív hatással vannak a természetes és a meleg fények. Egyszerűen jobban befolyásolják hangulatukat a külső körülmények, amin sokat javíthatunk, ha figyelünk szobájuk megfelelő kialakítására.

Ahhoz, hogy ügyesen válasszuk ki a megfelelő fényeket, észben kell tartanunk, hogy a gyerekszobának sok funkciója van. Csemeténk itt játszik, tanul, olvas, vagy beszélget a kis barátaival. Emiatt úgy kell kezelnünk a gyerekszobát, mintha az egy önálló kis lakrész lenne, ahol több tevékenység is folytatható.

Gyereklámpa kiválasztása fények, funkció szerint

Ahogy korábban írtuk már, a természetes fény nagyon jót tesz a kicsiknek. Figyeljünk tehát arra, hogy nagy ablakos szobát kapjon a gyermek, illetve a megfelelő rlszeket világítsa meg természetes fény.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy lámpákból a kisebb erejű meleg, fehér fényű darabok elhelyezése javasolt a gyerekszobában. Használjunk leginkább indirekt lámpákat, és ne alkalmazzunk pontszerű fényeket.

A tanuláshoz, vagy a könyv olvasáshoz azonban erősebb világítás szükséges. Figyeljünk azonban itt is arra, hogy az erősség ideális legyen, és a szemmagasság környékén csak árnyékolt gyereklámpát használjunk.
Ahogy a felnőtteknek, úgy a gyerekeknek is szükségük van hangulatos megvilágításra. Ennek elérésére a sarokba, vagy az éjjeliszekrényre használjunk akár állólámpát, vagy LED füzért, esetleg egy vicces figurás asztali gyereklámpát.

Legjobb gyereklámpák a kicsik szerint

A kisgyerekek fantáziája igen élénk, ezért a szobájukat is sokkal jobban szeretik színesen, és lehetőleg minél több figurával, mesefigurával berendezni. Három éves kor felett bátran kikérhetjük a kicsik véleményét is a lámpa vásárláshoz. Persze csak a korábban bemutatott szabályok keretein belül.

A gyerekek szeretik a csillagos égboltot mintázó mennyezeti lámpákat. Ezek meleg fehér fényekkel világítanak, és hangulatossá teszik a szobát. A kislányok nagy kedvence a rózsaszín virágfüzért mintázó gyereklámpa. Ez remekül passzol a pink tapétával borított lányszobába.

Ha már aranyos darabok, ne feledkezzünk meg a kis Disney mesefigurákról, különösen a Jégvarázsból ismert Olaf karakteréről mintázott lámpáról sem. Ez nem csak nagyon dekoratív, de a szeretett karakter és a meleg fény meg is nyugtatja a kisgyereket.

Kisfiúknak ott vannak a Star Wars figurás asztali lámpák, vagy nagyobb fiúknak a lávalámpák. Ez utóbbi lényege, hogy hő hatására olvadt viasz darabok úszkálnak, és kavarognak a belsejében, akár csak a láva.

Ha még több gyereklámpa ötletre van szükséged, keresgélj az interneten, vagy látogass el a FAVI.hu oldalára, ahol direkt összegyűjtötték a fellelhető bútorokat és dekorációs elemeket a magyar piacról.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 13. 11:48, szerda | PR

Füstölőt házilag? Van egy jobb ötletünk!

A füstölt húsok és halak íze igazán karakteres és különleges, nagyon sokan szeretik. Ezért sokan megpróbálkoznak otthoni füstöléssel is, ami sokszor nem a legjobb vagy biztonságosabb mód.

2019. Március 12. 17:16, kedd | PR

Metró Áruházakat takarítanak

Ismét a takarítási üzletágban piacvezető Jánosik és Társai Kft. nyerte el a hazai 12 Metró áruház tisztán tartását, az épületek körüli területek gondozását.

2019. Február 11. 18:43, hétfő | PR

Mit csinálj a megmaradt csokival?

Vége az ünnepeknek és csokoládé hegyek sorakoznak a kamrádban? Ne aggódj, számtalan egyszerű és ízletes módja van a megmaradt csokoládé újrahasznosításának.

2019. Február 11. 18:41, hétfő | PR

Kezdjük könnyedén az évet pénzügyileg

Az ünnepekhez kapcsolódó, sokrétű költekezés után az esetek többségében pár hétig, hónapig üresebb a családi kassza a megszokottnál. Hogyan kezeljük okosan a karácsony utáni anyagilag apályosabb időszakot?