Városlista
2019. január 20, vasárnap - Sebestyén

Hírek

2019. Január 09. 00:44, szerda | PR

Tippek, trükkök a gyerekszoba megvilágításához

Tippek, trükkök a gyerekszoba megvilágításához

Ahhoz, hogy gyermekünk otthonosan érezze magát szobájában, nagyon fontos a megfelelő gyereklámpák használata. Ne bagatelizáljuk el, tervezzük meg alaposan, hogy milyen fényeket választunk.

Gyakran tapasztaljuk, hogy a megvilágítást sokadlagosnak tartják a szülők a gyerekszoba megtervezésekor. Pedig a gyermekekre pozitív hatással vannak a természetes és a meleg fények. Egyszerűen jobban befolyásolják hangulatukat a külső körülmények, amin sokat javíthatunk, ha figyelünk szobájuk megfelelő kialakítására.

Ahhoz, hogy ügyesen válasszuk ki a megfelelő fényeket, észben kell tartanunk, hogy a gyerekszobának sok funkciója van. Csemeténk itt játszik, tanul, olvas, vagy beszélget a kis barátaival. Emiatt úgy kell kezelnünk a gyerekszobát, mintha az egy önálló kis lakrész lenne, ahol több tevékenység is folytatható.

Gyereklámpa kiválasztása fények, funkció szerint

Ahogy korábban írtuk már, a természetes fény nagyon jót tesz a kicsiknek. Figyeljünk tehát arra, hogy nagy ablakos szobát kapjon a gyermek, illetve a megfelelő rlszeket világítsa meg természetes fény.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy lámpákból a kisebb erejű meleg, fehér fényű darabok elhelyezése javasolt a gyerekszobában. Használjunk leginkább indirekt lámpákat, és ne alkalmazzunk pontszerű fényeket.

A tanuláshoz, vagy a könyv olvasáshoz azonban erősebb világítás szükséges. Figyeljünk azonban itt is arra, hogy az erősség ideális legyen, és a szemmagasság környékén csak árnyékolt gyereklámpát használjunk.
Ahogy a felnőtteknek, úgy a gyerekeknek is szükségük van hangulatos megvilágításra. Ennek elérésére a sarokba, vagy az éjjeliszekrényre használjunk akár állólámpát, vagy LED füzért, esetleg egy vicces figurás asztali gyereklámpát.

Legjobb gyereklámpák a kicsik szerint

A kisgyerekek fantáziája igen élénk, ezért a szobájukat is sokkal jobban szeretik színesen, és lehetőleg minél több figurával, mesefigurával berendezni. Három éves kor felett bátran kikérhetjük a kicsik véleményét is a lámpa vásárláshoz. Persze csak a korábban bemutatott szabályok keretein belül.

A gyerekek szeretik a csillagos égboltot mintázó mennyezeti lámpákat. Ezek meleg fehér fényekkel világítanak, és hangulatossá teszik a szobát. A kislányok nagy kedvence a rózsaszín virágfüzért mintázó gyereklámpa. Ez remekül passzol a pink tapétával borított lányszobába.

Ha már aranyos darabok, ne feledkezzünk meg a kis Disney mesefigurákról, különösen a Jégvarázsból ismert Olaf karakteréről mintázott lámpáról sem. Ez nem csak nagyon dekoratív, de a szeretett karakter és a meleg fény meg is nyugtatja a kisgyereket.

Kisfiúknak ott vannak a Star Wars figurás asztali lámpák, vagy nagyobb fiúknak a lávalámpák. Ez utóbbi lényege, hogy hő hatására olvadt viasz darabok úszkálnak, és kavarognak a belsejében, akár csak a láva.

Ha még több gyereklámpa ötletre van szükséged, keresgélj az interneten, vagy látogass el a FAVI.hu oldalára, ahol direkt összegyűjtötték a fellelhető bútorokat és dekorációs elemeket a magyar piacról.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 09. 00:48, szerda | PR

Hogyan válasszunk fürdőszobai tükröt?

A fürdőszoba megtervezése során nagy hangsúlyt fektetünk a burkolatok és a szaniterek kiválasztására. A fürdőszoba bútorok mellett a megfelelő tükör megtalálása sem könnyű feladat. Szánjunk rá időt!

2019. Január 09. 00:46, szerda | PR

Hogy sportoljunk télen kinn? Tippek csajoknak

Életmentő a rendszeres sportolás a hideg hónapokban is, lehetőleg friss levegőn. Stresszoldó hatású, emellett a zsírbontó hatása sem mellékes. Kifejezetten nők számára összeszedtünk pár hasznos infót a témában.

2018. December 19. 18:14, szerda | PR

Prezi székházban takarítanak

A világhírű startup cég budapesti fejlesztőközpontjának takarítását nyerte el a Jánosik és Társai Kft.

2018. December 15. 09:54, szombat | PR

Magyarországon mutatja be elsőként a BENU megújult gyógyszertár-koncepcióját

A BENU hét év után megújítja gyógyszertár-koncepcióját, és Európában elsőként Magyarországon, a BENU Gyógyszertár Budapest Shopmarkban mutatja be az új, vásárlói igényeknek még inkább megfelelő gyógyszertár-kialakítását.