Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Május 24. 14:39, hétfő | Belföld
Forrás: FH

Tízmilliót gyűjtöttek a szegény gyerekeknek

Tízmilliót gyűjtöttek a szegény gyerekeknek

Húsz vállalkozó, tízmillió forint. Ennyi pénzt gyűjtöttek jótékony vállalatvezetők a szegény gyerekek hétvégi étkeztetésére. A tapasztalatok szerint nagyon sok rászoruló gyerek csak annyit eszik, amennyit az iskolai menzán kap. Sok gy

Bozsogi Csabáné biztos benne, hogy egy csomagból nem csak vacsorára, de még reggelire és uzsonnára is jut majd a lányainak. Hét közben a gyerekek az iskolában esznek, de hétvégén gyakran előfordul, hogy alig van otthon mit enni. Ezért hálás a csomagért.


„Ha egy kicsit összébb húznám magam, akkor úgy érzem, hogy többet tudnék nekik vásárolni, de nem megy, próbáltuk és nem. Amit most kapnak, tudom, hogy hatalmas öröm lesz amikor vasárnap este hazakerül. Biztos, hogy nem lesz már neki reggel ennyi tartalma" - mondta Bozsogi Csabáné

Kenyér, vaj, lekvár, szalonna, paradicsom és alma. Most ennyi került a hétvégi csomagba. A rászoruló családokat a tanárok véleménye alapján választották ki.

„Ismerik azokat a gyerekeket, akik hétfő reggel éhesen jönnek iskolába és az elmondásuk alapján tudják, hogy hétvégén nem ettek eleget" - mondta Tóthné Kecskeméti Katalin, a Varga Tamás Általános Iskola igazgatója.

Csak Hódmezővásárhelyen több mint kétezer rászoruló gyereket étkeztetését támogatja az önkormányzat hétfőtől péntekig, de a hétvégékre eddig senki nem gondolt.

„Hétfőn nagyon sok gyerek rendkívül éhesen, rendkívül gyenge állapotban, sőt, téli szünet, tavaszi szünet, nyári szünet után meg aztán különösen legyengült állapotban mennek vissza az iskolába, és akkor elkezdtem zakatolni rajta, hogy hogyan is lehetne ezen a dolgon változtatni" - mondta Mészáros Antal, a Csomiép kft. ügyvezető igazgatója.


Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.