Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Május 03. 21:02, kedd | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú város honlapja

Több útfelújítás is elkészült Nádorvárosban és Marcalvárosban

Több útfelújítás is elkészült Nádorvárosban és Marcalvárosban

A napokban véget ért a Liezen-Mayer utca és a Buda utca zsákutca szakaszának felújítása Nádorvárosban, Marcalvárosban pedig több járdaszakasz is megújult.

Mint ahogy korábban hírt adtunk róla, a 2016-os költségvétésben több útfelújítás szerepel, ezek közül most kettő korszerűsítése folyt Nádorvárosban. Az egyik a Liezen-Mayer utcának a Dr. Petz Lajos és Roosevelt utcák közötti szakasza. Az utca majdnem két kilométer hosszú, így a teljes szakasz felújítását a győri Útkezelő Szervezet csak több év alatt és több ütemben tudta elvégezni. „A felújítást 2006-ban kezdtük el és összesen öt ütemre bontva készült el. A mostani munkák során a páratlan házszámozású oldalon a járdát is felújítottuk.” – tájékoztatta lapunkat Máthé-Tóth Péter az útkezelők szóvivője. A másik nádorvárosi utca a Buda utcának a Tihanyi Árpád útról nyíló zsákutca szakasza, ahol az út felújítása mellett a járda is megújult. A két beruházás értéke összesen 53 millió forint.

Több járdaszakaszt felújítottunk Marcalváros I. lakótelepen, elsőként a Lajta út – Répce utca csomópont környezetében. Megújultak a régi betonos járdák a Lajta út 16. számú épületnél, illetve vele szemben a Posta mögötti járda felületen is. Ezzel együtt a Marcalváros II. irányába haladó autóbuszok megállóhelyéhez új járdát építettünk a meglévő nyomvonalán, így jelentősen tudtunk javítani a környéken élők, buszra igyekvők komfortérzetén.” - zárta a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.