Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Február 16. 13:47, kedd | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Több kórházban még tilos a látogatás

Több kórházban még tilos a látogatás

Még 15 városban van részleges vagy teljes látogatási tilalom az infleunzás fertőzések megelőzése miatt. Az ÁNTSZ honlapján szereplő, a hétfői állapotokat rögzítő lista szerint a tilalom összesen 21 fekvőbeteg intézményt érint, amel

Az ÁNTSZ listája szerint nem lehet egyáltalán látogatni a fővárosi Bethesda Gyermekkórházat, és a Semmelweis Egyetem valamennyi, 26 klinikáját. Ez utóbbinál azonban kivételt tesznek a gyermekét folyamatosan ápoló szülőknél, illetve a végstádiumban lévő betegek hozzátartozóinál, amennyiben nem influenzásak. Nekik is azonban orr-szájmaszkot, védőruhát kell viselniük a klinikán. Szintén általános a látogatási tilalom a mezőtúri és a váci kórházban.

Budapesten 5 kórházban van még részleges látogatási tilalom. Ezekben az intézményekben főleg az intenzív, a szülészet-, nőgyógyászati, az újszülött, csecsemő és gyermekosztályokon korlátozzák a hozzátartozók látogatását. A fővárosi 5 intézményen kívül még 12 városban van részleges látogatási tilalom: Miskolcon, Sátoraljaújhelyen, Berettyóújfalun, Egerben, Salgótarjánban, Balassagyarmaton, Kistarcsán, Nyíregyházán, Fehérgyarmaton, Vásárosnaményben, Szekszárdon és Dombováron.

Az ÁNTSZ listáján még szerepel a debreceni Kenézy Kórház, ahol január 14-én rendeltek el részleges látogatási tilalmat, azonban hétfőn feloldották ezt. A kórház vezetősége azonban továbbra is arra kéri a betegek hozzátartozóitól, hogy a központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályon, valamint a szülészeti és nőgyógyászati osztályon és a klinikai farmakológiai, Infektológiai és allergológiai intézetben a látogatásokat rövid időre korlátozzák és a betegekhez kevés számú, lehetőleg csak egy-egy látogató érkezzen.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.