Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Május 28. 07:31, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Több mint kétmillió homokzsákot kapunk hat országtól

Több mint kétmillió homokzsákot kapunk hat országtól

Több uniós ország is felajánlásokat tett, miután Magyarország kétmillió homokzsákot kér az uniótól az árvíz elleni küzdelemhez. Az Európai Bizottság magyarországi képviseletének csütörtöki tájékoztatása szerint a kértnél több

Ismert: Magyarország 2 millió homokzsákot kért az uniótól az árvíz elleni küzdelemhez. A magyar hatóságok kedd este 8 órakor indították be a sürgős támogatásokra vonatkozó úgynevezett uniós polgári védelmi mechanizmust, mivel az árvízi védekezésben eddig már 3,6 millió homokzsákot használtak fel az országban, és a készletek kimerülőben vannak.


Az Európai Bizottság magyarországi képviseletének csütörtöki tájékoztatása szerint Németország szerdán több mint 1,2 millió homokzsákot ajánlott fel a magyar árvízvédelmi kapacitások megerősítéséhez. További száz-százezer homokzsákot ajánlott fel a Cseh Köztársaság, Hollandia és Horvátország is. Ausztria 250 ezer homokzsákot ajánlott fel, Dánia 300 ezret. Hollandia ajánlatát Magyarország már elfogadta, a többi felajánlást jelenleg mérlegeli.


Május 15-e óta az ország folyóin összesen 930 kilométeres hosszon kellett ideiglenes árvízvédelmi intézkedéseket bevezetni. Az ideiglenes védekezéshez eddig már 3,6 millió homokzsákot használtak el, és a készletek kimerülőben vannak. Az árvízi helyzet továbbra is folyamatosan romlik, ezért az országnak még jobban meg kell erősítenie árvízvédelmi kapacitását, és folytatnia kell az ideiglenes védekezést. Az árvízvédelmi munkálatok négy területen összpontosulnak: az észak-magyarországi folyók mentén, az Alföldön, a Kapos völgyében és a Bakonyban.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére