Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Február 02. 10:45, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Tovább javult a levegő minősége, de egy-két helyen még egészségtelen

Tovább javult a levegő minősége, de egy-két helyen még egészségtelen

Budapesten és számos más településen már elfogadható a levegőminőség, de még mindig vannak települések, ahol veszélyes szintű a légszennyezettség.

A magas szállópor-koncentráció miatt csütörtökön már a települések többségét - köztük a fővárost - az elfogadható levegőminőséget jelző kék színnel jelölték az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) térképén.

Keleten és nyugaton magasabb a légszennyezettség. Továbbra is veszélyes a levegő minősége Miskolcon, Sajószentpéteren és Szengotthárdon. Nyíregyháza, Oszlár, Putnok, Sopron, Szombathely és Ajka levegőjét egészségtelennek minősítették, Mosonmagyaróvár, Győr, Debrecen, Hernádszurdok és Kazincbarcika levegője kifogásolt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.