Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Szeptember 24. 14:57, szombat | Helyi

TOVÁBB SZÉPÜL A VÍZPART A RÉVFALUI OLDALON

TOVÁBB SZÉPÜL A VÍZPART A RÉVFALUI OLDALON

Közel másfél kilométeres szakaszon épül ki a közvilágítás a megújult vízparton. Utcabútorok és szemetes edények is kerülnek a sétányra…

Mintegy 80 millió forint értékű az a beruházás, amelynek keretében a Széchenyi híd és a Jedlik híd között – a belvárosi oldalhoz, illetve a Rába folyó partjaihoz hasonlóan - kiépül a közvilágítás a tavaly megújult Mosoni-Duna parton. – mondta el Fekete Dávid alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője. Hozzátette, az önkormányzat a vízpartok rehabilitációja után komoly fejlesztéseket valósít meg, hogy azok valóban jól használhatóak, komfortosak és biztonságosak legyenek.

„A felújításnak köszönhetően jó időben rengetegen használják a sétányokat, kikapcsolódnak, sétálnak, futnak, kerékpároznak rajta.” – tette hozzá Radnóti Ákos. A városüzemeltetésért felelős alpolgármester hozzáfűzte, a közvilágítás kiépítése mellett új padok és szemétgyűjtő edények is kikerülnek a sétányra, hogy jól használható, kellemes és tiszta legyen a vízpart. Az utcabútorok kőből készülnek, így az árvíz esetén sem mennek tönkre. Kiemelte, a fapótlásnak köszönhetően igazán szép környezet alakult ki, így remélhetőleg nem csak nyáron, de ősszel is sokan keresik majd fel a megszépült győri vízpartokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.