Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Január 25. 13:38, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Továbbra is mélyrepülésben a kiskereskedelmi forgalom

Továbbra is mélyrepülésben a kiskereskedelmi forgalom

Novemberben folytatódott a kiskereskedelemi forgalom csökkenése, egy hónap alatt 0,8 százalékkal, az előző év 11-ik havához képest 7,8 százalékkal - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal hétfőn. Élelmiszerből valamivel kisebb mért

Tavaly november végéig - vagyis 11 hónap alatt - 5 százalékot esett a kiskereskedelmi forgalom, amelynek 45 százaléka az élelmiszer és rokon árukból tevődött ki. Ennek az árucsoportnak kisebb mértékű volt a visszaesése, tizenegy hónap alatt 4 százalékkal kevesebb forgalmat bonyolítottak le belőle. A november havi forgalomcsökkenés viszont megegyezett a teljes kiskereskedelemével, 0,8 százalék volt.

A többi árucsoportban óriási mértékű volt az eladások zuhanása. Az iparcikk jellegű termékekből 2008. novemberéhez képest 21,7 százalékkal kevesebbet adtak el. Üzemanyagból viszont csak másfél százalékkal kevesebb fogyott. Autókból azonban 2009. novembere végéig 40,7, az előző év azonos hónapjához képest 46,4 százalék volt a kereskedelem visszaesése.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.