Városlista
2018. december 16, vasárnap - Etelka

Hírek

2018. Március 13. 09:00, kedd | Helyi

Új ágyakat kaptak a táncosok

Új ágyakat kaptak a táncosok

Száz új ágyat kapott a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium kollégiuma.

Az ünnepélyes átadásra hétfőn délelőtt került sor, ahol a kollégisták kis műsorral köszönték meg a győri önkormányzat ajándékát.

Derczó Tibor intézményvezető arról tájékoztatott, hogy 82 diákkal, teltházzal működik az intézmény, de sokan vannak várólistán is, hiszen országos beiskolázásról van szó. Különleges helyzetben vannak, ugyanis az ötödikes gyerektől, egészen a 20 éves fiatalig, fiúk, lányok közösen élnek a kollégiumban, egy nagy családként. Öröm, hogy a régi vaságyak helyett, kényelmes fából készült ágyakon pihenhetnek a diákok.

Radnóti Ákos alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője hangsúlyozta, a tavaly megrendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon önkéntesként és fellépőként is részt vettek a Tánc- és Képzőművészeti iskola diákja - többek között ezért is kerültek jó helyre az ágyak. A kollégium azokból az ágyakból kapott száz darabot, amelyeket az EYOF-ra vásárolt az önkormányzat.

Az ünnepségen Kiss János a Győri Balett igazgatója is részt vett, majd ő is megtekintette az új ágyakat.

Blazovicsné Varga Marianna, a Győri Tankerületi Központ igazgatója elmondta 25 ezer diák tartozik hozzájuk, a Győrben működő négy kollégiumukban 3500 diák él. A kollégiumok felújítása folyamatos, közép- és hosszú távú terveik vannak a fejlesztésre.

Forrás: gyorplusz.hu

Fotók: Marcali Gábor

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 16. 08:07, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 50. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2018. December 15. 08:06, szombat | Helyi

Füstérzékelőkkel a nagyobb biztonságért

A „Ne gyújtsa! Gyűjtse!” kampány részeként Győr-Moson-Sopron megyében negyven füstérzékelőt adott át az elmúlt hetekben a katasztrófavédelem a tűzkockázati szempontból leginkább veszélyeztetett állampolgárok részére.

2018. December 15. 08:05, szombat | Helyi

Élő tv-sportközvetítések - szombat, vasárnap

A szombati és vasárnapi élő sportközvetítések a hazai televíziókban:

2018. December 14. 10:04, péntek | Helyi

Szombattól hódít az Aréna- Ősbemutató

Szombaton mutatja be a Győri Nemzeti Színház, Forgács Péter rendezésében az Aréna című musicalt, amely ősbemutató lesz. Fenyő Miklós és Egressy Zoltán darabja parádés szereposztással várja a színházkedvelőket.