Városlista
2018. március 22, csütörtök - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2018. Március 13. 09:00, kedd | Helyi

Új ágyakat kaptak a táncosok

Új ágyakat kaptak a táncosok

Száz új ágyat kapott a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium kollégiuma.

Az ünnepélyes átadásra hétfőn délelőtt került sor, ahol a kollégisták kis műsorral köszönték meg a győri önkormányzat ajándékát.

Derczó Tibor intézményvezető arról tájékoztatott, hogy 82 diákkal, teltházzal működik az intézmény, de sokan vannak várólistán is, hiszen országos beiskolázásról van szó. Különleges helyzetben vannak, ugyanis az ötödikes gyerektől, egészen a 20 éves fiatalig, fiúk, lányok közösen élnek a kollégiumban, egy nagy családként. Öröm, hogy a régi vaságyak helyett, kényelmes fából készült ágyakon pihenhetnek a diákok.

Radnóti Ákos alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője hangsúlyozta, a tavaly megrendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon önkéntesként és fellépőként is részt vettek a Tánc- és Képzőművészeti iskola diákja - többek között ezért is kerültek jó helyre az ágyak. A kollégium azokból az ágyakból kapott száz darabot, amelyeket az EYOF-ra vásárolt az önkormányzat.

Az ünnepségen Kiss János a Győri Balett igazgatója is részt vett, majd ő is megtekintette az új ágyakat.

Blazovicsné Varga Marianna, a Győri Tankerületi Központ igazgatója elmondta 25 ezer diák tartozik hozzájuk, a Győrben működő négy kollégiumukban 3500 diák él. A kollégiumok felújítása folyamatos, közép- és hosszú távú terveik vannak a fejlesztésre.

Forrás: gyorplusz.hu

Fotók: Marcali Gábor

Ezek érdekelhetnek még

2018. Március 21. 17:40, szerda | Helyi

"Neked munka, nekem álom" - kampány fogyatékkal élőkkel

Rendőr, tűzoltó, mozdonyvezető, logisztikai ügyintéző, óvónő, dietetikus, kézilabdázó, labdarúgó és régész lehetett egy-egy napra tíz fogyatékossággal élő, illetve megváltozott munkaképességű fiatal.

2018. Március 21. 16:01, szerda | Helyi

Lengyel Alfréd Honismereti Verseny győri iskolákkal, tematikus séta a résztvevőknek

8. alkalommal rendezték meg kedden a Lengyel Alfréd Honismereti pályázatot, versenyt, a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér és a Győri Szolgáltatási Centrum Krúdy Gyula Középiskolája közös szervezésében.

2018. Március 20. 19:23, kedd | Helyi

Szerdán lesz az új pannonhalmi főapát beiktatásának ünnepsége

Hortobágyi T. Cirill, Szent Márton Monostora nyolcvanhetedik apátjának benedikálására március 21-én, Szent Benedek ünnepén a 11 órakor kezdődő szentmise keretében kerül sor Pannonhalmán.

2018. Március 20. 16:35, kedd | Helyi

Gyakorlatot tartottak a Győr-Szol szakemberei

A társaság munkatársai a napokban felépítették, majd elbontották azt a mobilgátat, amelyet korábban a folyóparti fejlesztések során hoztak létre az esetleges árvízi védekezés érdekében a Dunakapu tér északnyugati lépcsőjénél.