Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Augusztus 24. 14:33, péntek | Helyi

Új képzések a győri Széchenyi István Egyetemen - Még lehet jelentkezni!

Új képzések a győri Széchenyi István Egyetemen - Még lehet jelentkezni!

Hiánypótló képzéseket dolgozott ki és indít 2018-ban a Széchenyi István Egyetem Turizmus Tanszéke.

A Fürdőturizmus szakközgazdász és a Fürdőturizmus fejlesztő szakirányú továbbképzés indításához kapta meg az engedélyt nemrégiben a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar.

A Széchenyi István Egyetem KGK Turizmus Tanszéke a Magyar Fürdővárosok Szövetségével közösen dolgozta ki a Fürdőturizmus szakközgazdász és Fürdőturizmus fejlesztő szakirányú továbbképzési szakokat. Az elmúlt évtizedekben a szakemberek mellett egyre többen ismerték fel az egészségturizmus, azon belül a gyógyfürdőturizmus jelentőségét. Az elmúlt másfél évtizedben végbement dinamikus fürdőfejlesztések, fürdőkomplexum építések, korszerűsítések, felújítások által nemzetközi léptékben is számottevő mértékű fürdőturisztikai kapacitások jöttek létre Magyarországon. Az egymás után épülő helyi, regionális és országos jelentőségű gyógyfürdők, gyógyszállodák és gyógyhelyek működtetésének alapvető feltétele a magasan képzett, összetett szakmai ismeretekkel rendelkező speciális fürdőturisztikai szakember. Ezt az igényt kell kielégítenie a Fürdőturizmus szakközgazdász valamint Fürdőturizmus fejlesztő képzéseknek. Az indítandó szakhoz az 1993-ban alapított Magyar Fürdővárosok Szövetsége szakmai együttműködő partnerként kapcsolódik.

A szak felelőse Dr. Happ Éva, egyetemi docens, a Turizmus Tanszék vezetője.

A szakember elmondta, hogy a három féléves Fürdőturizmus fejlesztő képzést már 2018 februárban, míg a két féléves Fürdőturizmus szakközgazdász képzést 2018 szeptemberében indítja el a Kar. A fejlesztő képzésre alapképzésben (korábbi főiskolai szintű képzésben) szerzett oklevéllel, míg a szakközgazdász képzésre alapképzésben (korábbi főiskolai szintű képzésben) gazdaságtudományok képzési területen szerzett oklevéllel és közgazdász szakképzettséggel lehet jelentkezni. Az oktatás általában kéthetente pénteken és szombaton folyik, és az oktatásban részt vesznek a Széchenyi István Egyetem oktatói, a Magyar Fürdővárosok Szövetsége és az egészségturizmus szakma kiváló szakemberei.
A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik a gazdaságtudomány szakterületéhez kapcsolódó, gazdasági- és turisztikai szakmai ismereteik birtokában alkalmasak legyenek munkájukat a kor követelményeinek megfelelően magasabb színvonalon elvégezni. Ezen túlmenően a képzés ismereteket biztosít speciális (fürdőkultúra, egészségügyi- és gyógyászati ismeretek, fürdőturizmus marketing menedzsment, fürdőturizmus menedzsment, fürdőturisztikai projektek menedzsmentje, fürdőmenedzsment, településmenedzsment, fizioterápiás kezelések menedzsmentje, fürdő- és gyógyszállodák menedzsmentje, balneológia, kooperáció és integráció menedzsment, településfejlesztés és tervezés, gyógyhelymenedzsment) területeken történő feladatmegoldásokra.
A továbbképzési szakon végzettek alkalmasak:


• A fürdő-, illetve az ehhez kapcsolódó szálloda, wellness komplexumok menedzser szemléletű üzemeltetésére,
• A korszerű gyógy-, és élményfürdők menedzselésére, irányítására;
• A fürdő, mint egészségügyi, wellness komplexum szolgáltatásainak összeállítására, vezetésére;
• A fürdőturizmussal kapcsolatos folyamatok átlátására, elemzésére, megszervezésére, megtervezésére, végrehajtására és irányítására;

A képzésekkel és a jelentkezéssel kapcsolatban további információt az alábbi linken: http://felveteli.sze.hu/catview/documlist/id/18009/m/8306, illetve a Széchenyi István Egyetem honlapján találnak.

A Fürdőturizmus fejlesztő szakirányú továbbképzésre a jelentkezési határidő 2018. augusztus 31.

Fotó: uni.sze.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.