Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. November 14. 07:33, kedd | Helyi

Új műjégpálya nettó egymilliárdból

Új műjégpálya nettó egymilliárdból

Letették az új műjégpálya alapkövét Győrben hétfőn, a most is üzemelő fedett műjégpálya mellett. Az új beruházás a tervek szerint 2018 őszére készül el.

„Nekem 11 évesen költöznöm kellett a fővárosba, de a győri fejlesztések révén a mai fiataloknak már megadatik a lehetőség, hogy kitűnő feltételek mellett városukban válhassanak komoly jégkorongozóvá” – ezzel a felütéssel érzékeltette a fejlesztés jelentőségét Bartalis István, a magyar jégkorong válogatott csapatkapitánya, aki gyermekkorában a győri klubnál nevelkedett.

Az első ütemben a korábban felújított műjégpálya fölé új csarnoképület készül, amelyben egy galériaszintet is kialakítanak. A keleti és az északi oldalon lelátók kapnak helyet, a fogadóépülethez csatlakoztatva pedig egy VIP terasz készül. A csarnok befogadóképessége mintegy 1200 fő, amelyből 560 ülőhely lesz. A második ütemben az utcai homlokzat elé egy korszerű fogadóépületet építenek. Nyugati homlokzat mentén új öltözőcsoport létesül öt nagyobb méretű öltözőegységgel, konditeremmel, valamint egy bírói öltözővel. A munkákat a FODOR Építőipari KFT kivitelezi. A költségek 70 százalékát TAO támogatásból a NEMAK, az önrészt pedig az önkormányzat és a klub biztosítja. A beruházás értéke összességében meghaladja az egymilliárd forintot.

„A nyolcvanas évek elején társadalmi munkában épült a pálya, amely az idők során olyan állapotba került, hogy mindenképp szükséges volt a fejlesztése.” – fogalmazott dr. Somogyi Tivadar alpolgármester a beruházás alapkő-letételén. Hozzátette, az önkormányzat több ütemű felújítást határozott el, amely során többek között megépült a gyakorló-pálya, majd sátras fedést kapott a nagypálya. A mostani beruházás egy újabb nagy lépés, hiszen a gazdasági élet szereplőinek támogatásával egy olyan jégcsarnok létesülhet Győrben, amely minden tekintetben megfelel a kor követelményeinek, és amely új lendületet ad a győri jégsportnak. Kiemelte, ahogy az EYOF-ra elkészült létesítmények is nagy kihasználtság mellett működnek, úgy az új jégcsarnok is hasonlóan nagy siker lehet a győriek körében. Bera Attila, a Győri NEMAK-DANA Hockey Club alelnöke elmondta, a klub játékosai, az utánpótlásnevelés számára hatalmas mérföldkő ez a beruházás, de fontos megjegyezni, hogy egy szezonban mintegy negyvenezer közönségkorcsolyázót fogadnak, tehát a tömegsport számára is nagy előrelépés lehet a fejlesztés. „Szezononként mintegy 1200 óvodás gyermek tanul korizni, és ezt hamarosan még jobb körülmények között tehetik.”

Bera Attila, a Győri Nemak-Dana ETO HC alelnöke elmondta, elsősorban azt várják, hogy a jelenleg utánpótlás-neveléssel foglalkozó klub felnőtt csapatot is indíthasson a hazai jégkorong-bajnokságban.

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség alelnöke azt emelte ki, hogy ez a csarnok a magyar jékorongsport újabb fontos helyszíne lehet. Győrben együtt van a kitűnő utánpótlás alapanyag, a szakmai háttér, és hamarosan az infrastruktúra is adott lesz ahhoz, hogy minél több Bartalis István kerüljön ki a győri műhelyből.

„A társadalmi felelősségvállalás és a sport szeretete vezérelt minket, amikor a projekt támogatása mellett döntöttünk.” – fogalmazott Mersich Gábor, a Nemak Győr Kft. gazdasági igazgatója. „Szerencsére nem vagyunk egyedül – utalt a Dana szerepvállalására –, s bízom benne, hogy egyre több vállalkozás szponzorálja majd a győri jégsportot”.

A beruházásnak 2018. szeptember 30-ig kell elkészülie. A tervek szerint tehát jövő télen már egy megújult, 21. századi jégcsarnokban csúszkálhatunk.

Forrás: gyorplusz.hu ; lokal.hu

Fotó: lokal.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense