Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Február 05. 08:48, kedd | Bulvár

Új részekkel tér vissza Csukás István klasszikusa, Süsü

Új részekkel tér vissza Csukás István klasszikusa, Süsü

Negyven évvel az első rész után visszatér a képernyőre Süsü. Csukás István történetének főszereplője nem az öreg sárkány, hanem gyermeke, Süsüke lesz, a premier karácsonyra várható.

Egy hónappal ezelőtt kezdte el írni Süsüke újabb történetének szinopszisát Csukás István. A nyaranta Balatonszárszón tartózkodó Kossuth-díjas író már el is küldte a mű összegzését a Magyar Televízió munkatársainak, akik nagy örömmel vették a mese folytatását – számolt be a sonline.hu.

“Tizenhárom részből áll majd az új mese, amit ugyanazzal a technikával készítenek el, mint negyven évvel ezelőtt. Semmiképpen sem akartunk eltérni a hagyománytól és a figuráktól sem, hiszen az emberek ezeket a szereplőket szerették meg. A harmadik évadban is úgy néznek majd ki a szereplők, mint régen, még az is elképzelhető, hogy a ruhájuk is ugyanaz lesz. Mindenképpen hagyományosak akarunk maradni, ezért bábtechnikával készülnek el a részek, hiszen ez a megoldás örök és nem sokat változik. Várhatóan a nyár közepére fejezem be a művet, egy epizód fél órás lesz majd és ha minden jól megy, akkor karácsonykor az M5 csatornán mutatjuk be Süsüke újabb kalandját” – mesélte Csukás István.

Süsü hangja ezúttal is Bodrogi Gyula lesz, aki szívesen vállalta a felkérést.

Forrás: sonline.hu; szinhaz.org

Fotó: Mohai Balázs, MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára