Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Január 10. 07:00, szerda | Belföld

Új törvény! Tilos a kutyákat kint tartani télen

Új törvény! Tilos a kutyákat kint tartani télen

Megérkezett egy új törvény, ami eléggé megosztotta az embereket, ugyanis tartalma szerint ezentúl tilos lesz a szabadban tartani a kutyákat télen! Nézzük a részleteket!

Régebben még télen sem lehetett arról hallani, hogy a különböző háziállatokat bent, a melegben kellene tartani, az volt a megszokott, hogy a kutyák-macskák kint vannak a szabadban. Ahogy teltek az évek, az emberek úgy kezdtek egyre inkább enyhülni, és szerették volna, hogy kis kedvenceik jól érezzék magukat a hidegebb évszakban is. Ezért különböző kutyaházakat építettek, kezdetben a garázsba engedték be az ebeket, leginkább éjszaka, nappal akkor is kint volt a helye a kutyusnak.

Eltelt megint pár év, és már az otthonaikba is beengedték a négylábúakat, külföldön, és Magyarországon is bevett szokássá vált, hogy a kutyák az emberekkel élnek bent a ház melegében. Megoszlanak a vélemények erről is, sokak szerint sem a kutyáknak, sem az embereknek nem tesz az jót, hogy kedvenceink egész életét bent töltik, mivel nem ez az ideális környezet a számukra. A sok keveredés miatt viszont a kutyák is megváltoztak, régebben nem is léteztek olyan fajok, mint amilyenekkel most találkozhatunk. A kutyusoknak rövidebb lett a szőrük, kisebb lett a termetük, a legtöbbjük talán nem is élne túl egy keményebb telet a szabadban.

Eddig azonban nem volt semmiféle szabályozás arra vonatkozóan, hogy télen mit kell tennünk a kutyákkal. Arról már volt szó ugyebár, hogy láncon nem lehet tartani a kutyusokat, ezt pedig a legtöbb ember el is fogadta. A mostani törvény viszont nagy port kavart már most, kíváncsi vagyok arra, hogy mennyien fogják betartani. És hogy miről is van szó pontosan? A következő oldalon megtudhatod te is!

Forrás: agraroldal.hu

Címkék: állat, kutya, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.