Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Május 03. 18:15, kedd | Életmód

Újabb fontos információk a CSOK-ról

Újabb fontos információk a CSOK-ról

A bank jogászai vették észre a hibát. A bankok befagyasztották a CSOK-os hitelfinanszírozást? Nézzük, mi történt!

Egyre többen igénylik az állam által nyújtott új, Családi Otthonteremtési Kedvezményt. Független pénzügyi blogunkban már részletesebben is foglalkoztunk ezzel a témával. Körüljártuk, kik és hogyan igényelhetik.

Arra azonban nagyon kevesen gondoltak, hogy a „fejlesztés” gyerekbetegségei újabb családok életét keseríthetik meg. Sőt, ez akár egy-egy foglaló összegébe is kerülhet. És ez talán még a legjobb eset!

Mit lép erre a Nemzetgazdasági Minisztérium?
A történet úgy kezdődött, hogy 2016 év elején a magyar állam bejelentette: meglepően nagy kedvezménnyel – 10+10 Millió forinttal - támogatja a magyar nagycsaládosokat. Ehhez speciálisan terveztetett ingatlanokat – új építésű társas és ikerházakat - is meghatároz - adott négyzetméter, felépítmény és földrajzi hely keretében.

De – itt jön az egyik felháborodás oka - amíg a régebbi építéseknél már elfogadott protokoll ezen építményeknél a használati megosztás elve, addig a CSOK-os építésű ingatlanoknál ez a feltétel kikerült a kedvezményezetti listából.

Mit jelet ez?
Mindez azt eredményezi, hogy a bankok befagyasztottak minden olyan hitelfinanszírozást, ahol az épületek osztatlan közös tulajdonra épülnek és használati megosztással történik az elkülönítés.
A CSOK szigorú szabályai között ugyanis az szerepel, hogy CSAK előtársasházi alapítással kötött kivitelezői szerződésekre adható!

Mit jelent ez a gyakorlatban? Mit tehetnek a CSOK-ra váró családok?

Olvasd tovább a blogon...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.