Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Augusztus 25. 19:34, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város

ÚJABB KÖRFORGALOM SZÉPÜLT MEG

ÚJABB KÖRFORGALOM SZÉPÜLT MEG

A Győr-Szol Zrt. koordinálásában folyamatosan szépülnek meg a városban a körforgalmak.

Immáron az Új Bácsai út harmadik, a településrész temploma közelében lévő körforgalomban is dísznövények találhatóak és szépen zöldell a fű.

A kör külső, másfél méteres sávját füves területté alakították, a középpont felé eső következő három méteres sávba évelő növényeket: levendulát, kúpvirágot, deres cserkeszt, kasvirágot telepítettek. A Szentkorona körül egynyári virágok díszlenek. A legbelső területre vérborbolya és cédrusfa került.

Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester kezdeményezésére a Győr-Szol Zrt. tavaly kezdte el megújítani a városban található körforgalmak díszítő növényzetét. A munka első szakaszában már megszépült a Jedlik híd lábánál, a Tihanyi Árpád út – Földes Gábor utca kereszteződésében, a Nádorvárosi temető előtt, valamint az új Bácsai úton található első körforgalom. Az említett körforgalmak közepére a Győr-Szol évelő növényeket, cserjéket telepített, díszkaviccsal és mulccsal tette esztétikusabbá a virágágyakat, valamint öntözőrendszert is kiépített.
A közelmúltban az Új Bácsai út harmadik körforgalma lett kész, a tervek szerint hasonló rekonstrukción esik át az Új Bácsai úton a középső körforgalom, a Fehérvári úton a Graboplast központi épülete előtti, valamint az Ipar út – Fehérvári út – Szigethy Attila út kereszteződésében lévő körforgalom.

Radnóti Ákos korábban hangsúlyozta: fontosnak tarom, hogy az utóbbi években szép számban megépített körforgalmak ne csak a közlekedők biztonságát szolgálják, de egyúttal legyenek a város rendezett, üde színfoltjai is. Ezért a közszolgáltatóval átfogó díszítési tervet készítettünk, hogy ennek az elvárásnak megfelelően megújítsuk a korábban telepített növényzetet. A cél az, hogy dekoratív, színes területek alakuljanak ki, ugyanakkor annak fenntartása minél költséghatékonyabban, kevés kézi erő igénybevételével valósuljon meg. A beruházások részeként ahol a technikai feltételek engedik, ott öntözőrendszer is működik már.

Mindezekkel együtt az önkormányzat sokat tesz azért, hogy a Győrben élők és a hozzánk érkező turisták szép, esztétikus városképpel találkozzanak, ne csak a belvárosban, hanem a közutak mellett is. A körforgalmak növényzetének megújításával valamennyi városrész gazdagodik, a lakók és az ide látogató vendégek európai színvonalú környezettel találkozhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.