Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Június 11. 10:16, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Újszülöttjét megölő nő ellen emeltek vádat

Újszülöttjét megölő nő ellen emeltek vádat

Fegyházbüntetést kér az ügyészség arra a 42 éves nőre, aki tavaly tavasszal Felsőzsolcán a kerti vécébe dobta újszülöttjét - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei főügyész hétfőn az MTI-t.

Miskolci László közölte: a vádlott - aki a férjével hat gyermeket nevel - eltitkolta terhességét környezete előtt. Testalkatának megváltozását daganatos betegségre fogta, orvoshoz menni azonban családja kérésére sem volt hajlandó.

Tavaly májusban az asszony erős hasi görcsökre panaszkodott, ezért férje és lánya a kerti árnyékszékhez kísérte. Ott szülte meg a csaknem háromkilós, életképes fiút, akit aztán a vécébe dobott. Mivel a nő erősen vérzett, mentővel kórházba vitték, ahol megállapították, hogy nem sokkal korábban szült, ezért értesítették a rendőrséget.

A nőt a főügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja és fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott