Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Október 12. 14:35, csütörtök | Helyi

Üzenetek Győr utcáin

Üzenetek Győr utcáin

Győrbe is elértek a kedves üzenetek. Október végén közös program lesz a levélírás, de már most útra keltek az üzenetek, hogy a város különböző pontjain tűnjenek fel.

„Látom, hogy sok osztálytársam szomorú valami miatt és a felnőttek is sokat idegeskednek. Egy kis motivációt akarok a mindennapokba csempészni" – jelent meg két évvel ezelőtt a Kisalföldben, amikor három
fiatal lány kedves üzenetekkel árasztotta el Győrt. Idézeteket, jókívánságokat ragasztottak az oszlopokra, buszmegállókba.

Az elmúlt napokban újra üzenetek jelentek meg városszerte. De ez most nem a lányok akciója. A Facebookon jelent meg a kezdeményezés Ragasszuk tele Győrt kedves üzenetekkel! elnevezéssel.

„Győrben is összegyűlünk, hogy kisebb-nagyobb csoportokban írjunk inspiráló, bátorító üzeneteket, amiket a város különböző pontjain kiragaszthatunk" – áll az október 21-re és 28-ra meghirdetett program leírásában. De a lelkes városiak már előbb elkezdték a munkát: „A mosolyoddal adj erőt másoknak" – ilyen és hasonló levelekkel lehet találkozni az utcákon. Az említett időpontokhoz pedig a helyszínt a közösségi oldalon tüntetik fel a szervezők. Ezekre az alkalmakra bárki benézhet, csak toll papír és jó hangulat kell hozzá.

Németh Nadin Kiarának is jólesett, amikor bátorító üzeneteket kapott édesapja elvesztésekor. Fotó: Paksi Bence

A győri Németh Nadin Kiara, aki évekkel ezelőtt barátnőivel vidította fel a helyieket, nagyon örül, hogy szárnyra kapott a program. „Számítanak ezek a levelek. Képesek mosolyt csalni az emberek arcára. Elég, ha csak elolvassák a kiragasztott üzenetet, egy kis időre el fogják felejteni a gondjaikat" – véli a Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnázium és Szakközépiskola elsős diákja.

A fiatal lányról később azért olvashattak lapunkban, mert egy tragikus autóbalesetben elveszítette az édesapját. Édesanyja szerint azért is kéri Nadin Kiara, hogy minél többen csatlakozzanak a felhíváshoz, mert neki is jólestek a kedves szavak, amikor vigasztalásra volt szüksége.
Így ragasszuk tele Győrt
1. Nem kötelező csatlakozni a csapathoz a megadott időpontokban. Ragasztani bárhol és bármikor lehet.
2. A program nem szigorúan kötött. Egy, vagy akár száz üzenetet is lehet írni.
3. Vigyázzunk a környezetre! A résztvevők szedjék fel a szemetet maguk és ha kell, mások után. Olyan helyekre tegyék az elkészült kártyákat, ahol nem lesznek az eső vagy a szél áldozatai és a felületen ne tegyenek kárt.
4. Aki a közösségi médiában is megosztaná, milyen üzenetet írt vagy talált, használja a #kedvesüzenetek hashtaget, hogy a szervezők is lássák.
5. Ha olyan üzenetet talál, amit nem ön írt, de mintha „önnek szólna", akkor bátran szedje le és tartsa meg. Hiszen ez a végcél: hogy a kedves üzenetek gazdára találjanak.

Forrás: kisalfold.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.