Városlista
2018. január 16, kedd - Gusztáv

Hírek

2017. Október 12. 14:35, csütörtök | Helyi

Üzenetek Győr utcáin

Üzenetek Győr utcáin

Győrbe is elértek a kedves üzenetek. Október végén közös program lesz a levélírás, de már most útra keltek az üzenetek, hogy a város különböző pontjain tűnjenek fel.

„Látom, hogy sok osztálytársam szomorú valami miatt és a felnőttek is sokat idegeskednek. Egy kis motivációt akarok a mindennapokba csempészni" – jelent meg két évvel ezelőtt a Kisalföldben, amikor három
fiatal lány kedves üzenetekkel árasztotta el Győrt. Idézeteket, jókívánságokat ragasztottak az oszlopokra, buszmegállókba.

Az elmúlt napokban újra üzenetek jelentek meg városszerte. De ez most nem a lányok akciója. A Facebookon jelent meg a kezdeményezés Ragasszuk tele Győrt kedves üzenetekkel! elnevezéssel.

„Győrben is összegyűlünk, hogy kisebb-nagyobb csoportokban írjunk inspiráló, bátorító üzeneteket, amiket a város különböző pontjain kiragaszthatunk" – áll az október 21-re és 28-ra meghirdetett program leírásában. De a lelkes városiak már előbb elkezdték a munkát: „A mosolyoddal adj erőt másoknak" – ilyen és hasonló levelekkel lehet találkozni az utcákon. Az említett időpontokhoz pedig a helyszínt a közösségi oldalon tüntetik fel a szervezők. Ezekre az alkalmakra bárki benézhet, csak toll papír és jó hangulat kell hozzá.

Németh Nadin Kiarának is jólesett, amikor bátorító üzeneteket kapott édesapja elvesztésekor. Fotó: Paksi Bence

A győri Németh Nadin Kiara, aki évekkel ezelőtt barátnőivel vidította fel a helyieket, nagyon örül, hogy szárnyra kapott a program. „Számítanak ezek a levelek. Képesek mosolyt csalni az emberek arcára. Elég, ha csak elolvassák a kiragasztott üzenetet, egy kis időre el fogják felejteni a gondjaikat" – véli a Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnázium és Szakközépiskola elsős diákja.

A fiatal lányról később azért olvashattak lapunkban, mert egy tragikus autóbalesetben elveszítette az édesapját. Édesanyja szerint azért is kéri Nadin Kiara, hogy minél többen csatlakozzanak a felhíváshoz, mert neki is jólestek a kedves szavak, amikor vigasztalásra volt szüksége.
Így ragasszuk tele Győrt
1. Nem kötelező csatlakozni a csapathoz a megadott időpontokban. Ragasztani bárhol és bármikor lehet.
2. A program nem szigorúan kötött. Egy, vagy akár száz üzenetet is lehet írni.
3. Vigyázzunk a környezetre! A résztvevők szedjék fel a szemetet maguk és ha kell, mások után. Olyan helyekre tegyék az elkészült kártyákat, ahol nem lesznek az eső vagy a szél áldozatai és a felületen ne tegyenek kárt.
4. Aki a közösségi médiában is megosztaná, milyen üzenetet írt vagy talált, használja a #kedvesüzenetek hashtaget, hogy a szervezők is lássák.
5. Ha olyan üzenetet talál, amit nem ön írt, de mintha „önnek szólna", akkor bátran szedje le és tartsa meg. Hiszen ez a végcél: hogy a kedves üzenetek gazdára találjanak.

Forrás: kisalfold.hu

Ezek érdekelhetnek még

2018. Január 15. 15:40, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Borkai Zsolttal és az Audi vezetőségével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délelőtt munkamegbeszélést folytatott Peter Kösslerrel, az Audi AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagjával és Achim Heinflinggel, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnökével a Parlamentben.

2018. Január 15. 15:30, hétfő | Helyi

Arany Kotta Díjjal köszönt el a Doktor Zsivágó

A közönség vastapssal, a társulat pedig Arany Kotta Díjjal búcsúztatta vasárnap a Doktor Zsivágó utolsó előadását.

2018. Január 15. 15:00, hétfő | Helyi

Ma 75 éves Jordán Tamás színművész

1943. január 15-én született Győrben Jordán Tamás Kossuth- és Jászai Mari – díjas színművész, Érdemes Művész, rendező, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója, főiskolai docens.

2018. Január 15. 07:00, hétfő | Helyi

Ördög Nóra kapta az " Év Médiaszemélyisége " díjat - Jubileumi Médiabál Győrben- Fotók

Szombat estétől vasárnap hajnalig tartott a 15. jubileumi Médiabál a Győri Városi Egyetemi Csarnokban.