Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Május 09. 17:06, szerda | Belföld
Forrás: mti

Vádat emeltek egy álnéven és hamis papírokkal bujkáló körözött férfi ellen

Vádat emeltek egy álnéven és hamis papírokkal bujkáló körözött férfi ellen

Hamis okmányokkal álnéven élte az életét, így próbált elrejtőzni a hatóságok elől egy körözött kaposvári férfi.

Vele szemben több rendbeli közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat az ügyészség- tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

A Kaposvári Rendőrkapitányság 2017 májusában igazoltatta a férfit, aki brit vezetői engedélyt és útlevelet nyújtott át a rendőröknek, az okmányok azonban gyanút keltettek. Házkutatást tartottak a lakóhelyén, ahol szintén hamis amerikai és kanadai útlevelek kerültek elő.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a vádlott a hamis külföldi okmányokkal mobiltelefon-előfizetői és bankszámlaszerződéseket is kötött, illetve magát egy miami székhelyű cég igazgatójának kiadva egy nyelvtanfolyamot is megtartott.

A büntetlen előéletű férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, továbbá a hamis okmányok elkobzását kezdeményezte a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség.

Címkék: hamis, Kaposvár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.