Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Április 27. 20:21, péntek | Belföld

Vágányzárakra kell számítani jövő héttől

Vágányzárakra kell számítani jövő héttől

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

- tudatta a közleményében a MÁV.

A Budapest–Hatvan vonal Isaszeg–Gödöllő és Aszód–Tura

állomások közötti szakaszán elkezdődött a pályafelújítás, amelynek első üteme május végéig tart.

A vasútvonalon számos vonat módosított menetrend szerint közlekedik. A gödöllői vonatok helyett Isaszeg–Gödöllő, több hatvani elővárosi vonat helyett pedig Aszód–Tura, illetve Aszód–Hatvan között vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

Szeged és Hódmezővásárhely között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, mert Algyő–Hódmezővásárhelyi Népkert állomások között pályaépítést végeznek. A munkák ideje alatt ugyancsak pótlóbuszok közlekednek Szentes és Hódmezővásárhely között június 15-ig.

A Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalon és a csatlakozó vonalakon jelentős menetrendi változások vannak a Kelenföld–Érd felső szakaszon végzett pályafelújítás miatt június 15-ig, a nyári menetrendig. A munkafázisokhoz igazodva ezt követően további módosítások is lesznek a felújítás várható befejezéséig, 2019 tavaszáig.

Változások lesznek a távolsági vonalakon is. A Budapest-Keleti–Pécs viszonylatú InterCity vonatok helyett Kelenföld–Százhalombatta között vonatpótló autóbuszok közlekednek, Százhalombatta–Pécs között pedig vonatok.

Százhalombatta–Pécs között változatlan útvonalon és változatlan menetrend szerint közlekednek az InterCity-k, kivéve a Tubes/Somogy IC-t, valamint vasárnaponként a Budapestre tartó Misina/Kapos IC-t, melyekkel átszállás nélkül lehet utazni.

Budapestről Pécs, valamint Gyékényes felé, mindennap délutánonként a Tubes-Somogy InterCity-vel biztosítjuk a közvetlen eljutást (Budapest-Déli–Kelenföld–Érd alsó–Tárnok–Érd felső–Pusztaszabolcs–Sárbogárd–Dombóvár–Pécs útvonalon).

Ellenkező irányban, Pécs/Gyékényes és a Déli pályaudvar között vasárnap nem közlekedik a – hétfőtől szombatig, reggelenként közvetlen eljutást biztosító – Tubes-Somogy IC. (Az IC Gyékényes és Pécs felé/felől közlekedő részeit Dombóváron kapcsolják szét, illetve össze.) Vasárnaponként azonban Kaposvárról és Pécsről indul közvetlen InterCity (Misina/Kapos IC néven) a Déli pályaudvarra a délutáni, esti időszakban.

A Budapest–Baja viszonylaton, a teljes útvonalon vonatpótló autóbusz szállítja az utasokat a Gemenc expresszvonat helyett. Ellenkező irányban, a Baja–Budapest viszonylatú Gemenc expresszvonatok Baja és Szekszárd között személyvonatként közlekednek, onnan viszont Kelenföldig pótlóbuszok járnak az expressz helyett. A pótlóbuszok az M6-os autópályát veszik igénybe, ezzel is csökkentve az eljutási időt. Ezeket a buszokat pótjegy váltásával lehet igénybe venni.

A pénteki közlekedési rend szerinti Sugovica Expressz nem közlekedik, az eljutást Sárbogárdig a Tettye IC, Sárbogárd–Baja között pedig személyvonat biztosítja. Vasárnaponként a Sugovica Expressz helyett pótlóbusz közlekedik a teljes útvonalon. Sárbogárd–Bátaszék–Baja vonalon egyes járatok menetrendje módosul az expresszvonatok menetrendi változásai miatt.

Budapest elővárosi vonatforgalmát érintő változások

Óránként mindkét irányban egy-egy, közvetlen, átszállás nélküli utazást biztosító, S40/S42 jelzésű elővárosi vonat közlekedik Budapest-Déli-Pusztaszabolcs/Dombóvár és Budapest-Déli-Pusztaszabolcs/Dunaújváros között Érd alsón át, Tárnok érintésével.

Munkanapokon a reggeli és délutáni csúcsidőszakban az eddigieken felül további két-két S40-es jelzésű vonat közlekedik Budapest és Pusztaszabolcs között.

A forgalom elől elzárt Kelenföld–Érd felső szakasz megállóhelyei a módosuló 700-as, 701-es, 702-es és 703-as jelzésű Volánbusz járatokkal és a BKK járataival közelíthetők meg. A 700-as járatcsoport menetrendje kibővül, egyes járatok útvonala Budafokig hosszabbodik meg ideiglenesen. A buszok összeköttetést teremtenek Érd alsó, Érd felső, Érdliget és Budatétény vasútállomások között. A BKK és a Volánbusz autóbuszain a vasúti bérleteket elfogadják a meghatározott szakaszokon.

Az ideiglenes menetrendi változásokról bővebb tájékoztatás a MÁVDIREKT információs szolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon kérhető. Telekom hálózatból a +36 (30) 499 4999-es, Telenor hálózatból a +36 (20) 499 4999-es számon érhető el a MÁVDIREKT. A részletes menetrend megtalálható a www.mavcsoport.hu internetes honlapon a Vágányzári hírekben. A GYSEV vágányzári menetrendjei itt olvashatók:

https://www2.gysev.hu/belfoldi-utazasok/vaganyzarak-kozlekedesi-informaciok

Kép: Illusztráció- Hajdú D. András - origo

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő