Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Április 25. 16:30, szerda | Belföld

Vakon vezetett autót a Balatonnál

Vakon vezetett autót a Balatonnál

Magabiztosan tette meg a másfél kilométernyi utat a mindkét szemére, születésétől fogva vak Karvai Sándor Balatonszepezdnél, a 71-es számú úton, szerdán, egy Nissan Leaf elektromos autóval, mellyel újabb magyar rekordot állított fel.

Többször vezetett autóbuszt negyven utassal

"Izgultam, útközben nagy koncentrációra volt szükség, de bíztam magamban, és navigátoromban, a mögöttem haladó Borsi Gergő hatszoros magyar bajnok autóversenyzőben, aki telefonon keresztül headsettel segítette az autózásomat." - ezt mondta a kiszállás után a Veszprém megyei hírportál kérdésére, a nézelődők vastapsa mellett a 43 éves fiatalember megkönnyebbülten, akinek nem a mostani volt az első merész vállalkozása, illetve rekordja. Korábban ugyanis már motorozott, többször vezetett autóbuszt negyven utassal, aztán jestkizett a Dunán, ezúttal pedig a forgalmas balatoni úton ült a volán mögé, és rekordjai között először ült személyautóban. A kísérletet Sándor amiatt is különlegesnek nevezte, mert először kísérte el felesége, akivel két éve házasok, és az asszony nagyon büszke a férjére.

A Nógrád megyei Honton élő férfi marketingesként dolgozik, és reggelente egy városi rádióműsort is vezet. Utalt rá, a sebesség szerelmese, imád vezetni, amit a mindennapokban nem tehet meg, a rekordról pedig úgy fogalmazott, hogy a tiltott gyümölcs mindig édesebb. Eddigi legnagyobb élményének a motorozást tartotta, amikor egy teljes kört megtett a Hungaroringen, de hatalmas élményt adott neki a buszozás és a jetskizés is. Azt mondta, ha látna, buszvezető, vagy kamionsofőr lenne. Dédelgetett álmai: a kamion-, és vonatvezetés. Vállalkozásaival azt akarja üzenni, hogy az életben mindennek alapja a bizalom.

Az esemény miatt is sokan figyelnek a településre
Barsi Gergő érdeklődésünkre kiemelte, Sándorral hat éve találkozott, aki sokszor említette neki, mennyire szeretne járműveket vezetni. A rekorddal azt szeretnék bizonyítani, hogy az, aki vakon születik, képes olyan dolgokra, melyekre sokan nem is gondolnának, ilyen például az autóvezetés. -Ezzel is szeretnének erőt adni azoknak az embereknek, akik elesettek, vagy hátrányban érzik magukat, hogy lássák, van előre, ha komoly erővel, munkával, szorgalommal kitűzünk egy álmot, akkor abból cél, majd valóság lehet, fogalmazott a bajnok, aki a kérdésre, hogy miért éppen Balatonszepezdre esett a választásuk, azt mondta, gyermekkora sok időt tölt itt, ahová szép emlékek fűzik.

Sebestyén László helyi polgármester örült annak, hogy az esemény miatt is sokan figyelnek a településre, majd üdvözölte, hogy az autó kiválasztásával is kímélték a környezetet, ugyanis Balatonszepezd a mérések szerint az északi part legtisztább levegőjű települése.

Sebestyén István, a magyar rekordok bírája, aki végigkísérte Sándort a mögötte levő autóban, mindent rendben és hitelesnek talált. Az utat a kísérlet idejére a rendőrség lezárta a forgalom elől.

Forrás: veol.hu

Fotó: Pesty Márton/napló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.