Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Május 28. 07:29, péntek | Belföld
Forrás: Régens Zrt.

Vállalati innováció a dél-magyarországi régióban

Vállalati innováció a dél-magyarországi régióban

A regionális K+F támogatási programok célja, hogy kiegyenlítse azon versenykülönbségeket, amelyek a közép-magyarországi régió és a vidéki térségek között léteznek a kutatási infrastruktúra, a tudásalapú munkahelyek és az innováci

A Régens Zrt. 1993-as alapítása óta van jelen Szegeden. A szegedi jelenlét fő indoka az a komparatív előny, amely a helyben elérhető magasan kvalifikált szakember-utánpótlás, és a fiatal, még az egyetemen tanuló diákok gyakornoki program keretében történő foglalkoztatása révén kimutatható és elérhető.

A Gazdaságfejlesztési Operatív Program piacorientált, kutatás-fejlesztési pályázati keretén belül cégünk sikeres pályázatot nyújtott be 2008-ban, melyet SMARTNET munkanévvel illettünk.

Az így létrehozott projekt fókusza a manapság meglehetősen kurrens internetes közösségi technológia üzleti alkalmazási lehetőségeinek elemzésére irányul. Ez a web 2.0 technológia az elmúlt néhány évben olyan meghatározó technológiai és filozófiai trendet teremtett, amely a civil szféra és a politikai szféra meghódítását követően, az üzleti szféra számára is visszafordíthatatlan változásokat hozhat.

A kutatások célja annak vizsgálata, hogy a technológia révén biztosított nyitottság, átláthatóság és nem utolsó sorban az ezek által kikényszerített szakmai hitelesség együttesen, milyen mértékben alakíthatja át a vezetési stílust, az üzleti kommunikációt és a belső szervezeti kultúrát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő