Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Február 05. 12:52, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Várják a jelentkezéseket a Virtuózok új évadára

Várják a jelentkezéseket a Virtuózok új évadára

Tavasszal indul a Duna Televízióban a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató műsor negyedik évada, amelyre még lehet jelentkezni három korcsoportban - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Balázs János Liszt- és Junior Prima díjas zongoraművész, a Virtuózok egyik zsűritagja a műsorban elmondta, hogy a tavasszal kezdődő tehetségkutató műsorra a mediaklikk.hu/virtuozok oldalon keresztül várják a jelentkezéseket.

Kiemelte, hogy a Virtuózok, Magyarország első komolyzenei tehetségkutatója "olyan értéket teremtett az elmúlt pár évben, ami hatalmas mércévé vált mindenki számára".

A műsorba három korcsoportba lehet jelentkezni: kicsik, tinik és nagyok jelentkezését várják.

A zongoraművész elmondta, hogy a korcsoportok közül legtöbbször a kicsik előadásai a leghatásosabbak. "Olyan produkciók szólalnak meg, amelyek szakmai mércével is magasra tehetők és a közönség is olvad, mert a kicsik elképesztően jó előadást nyújtanak" - mondta.

Hozzátette: a műsor ismertséget ad és sok ajtót nyit meg az ifjú tehetségek előtt. A zsűritag szerint ezt bizonyítja, hogy az elmúlt évadok versenyzői rengeteg díjat nyertek és nemzetközi sikereket érnek el. Mint mondta, nemcsak a győztesek, hanem már azok is sok lehetőséget kapnak, akik bekerültek a műsorba, hiszen akár több millióan nézhetik ezeket a produkciókat.

A Virtuózokba azoknak a fiataloknak a jelentkezését várják, akik kiválóan játszanak a klasszikus zene hangszereinek egyikén vagy klasszikus énekben nyújtanak kiemelkedő teljesítményt. Visszavárják az idei szériába azokat a versenyzőket is, akik az előző három sorozatban a válogató műsorokból nem jutottak tovább, de ismét szeretnék magukat megmérettetni.

Ezúttal is három korcsoportban nevezhetnek a fiatalok: a Kicsik korcsoportjában 2003. június 1. és 2011. május 31. között született gyerekek mérhetik össze tudásukat. A Tinik korcsoportjában az 1998. június 1. és 2003. május 31. között született fiatalok indulhatnak, az 1993. június 1. és 1998. május 31. között született ifjak pedig a Nagyok korcsoportjának hangszeres mezőnyében bizonyíthatnak. A Nagyok korcsoportjának ének kategóriájába az 1990. június 1. és 1998. május 31. között született fiatalok küldhetik el nevezésüket.

A tehetségkutatáson túl a Virtuózok célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse és megszerettesse a klasszikus zenét, felmutatva annak szépségét, összetettségét, jelenvalóságát.

A zsűriben Balázs János zongoraművész mellett Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekesnő; Batta András Széchenyi-díjas zenetörténész; Kesselyák Gergely, az Operaház első karmestere, Liszt-díjas művész és Várdai István Liszt-díjas csellóművész foglal helyet.

Címkék: tehetség, virtuózok, zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.