Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Március 26. 09:44, hétfő | Helyi

Vasárnap megkerülték a győri várat

Vasárnap megkerülték a győri várat

A török ellen emelt erődvár várfalainak nyomvonalán sétálva emlékeztek az egykori hatalmas erődítmény építésére, a vár elfoglalására, visszafoglalására, Győr török alól való felszabadításának 420. évfordulóján.

Az erős erődítmény építésére, a vár elfoglalására, visszafoglalására és további sorsára is fény derült a GyereGyőrbe Tematikus városnéző séták és élményprogramok vadonatúj, ezen évforduló alkalmából vezetett sétáján.

Csobayné Pintér Éva idegenvezető mesélt a részvevőknek a Győrben állomásozó végvári katonák életéről is több más érdekesség mellett.
Bementek a Kőtárhoz is, ahol megtekintetek maradványokat a Bécsi kapuból,a Duna kapuból, a Fehérvári-kapuból, a Sforza-félbástyából, melyek egykori vonalát a sétán is érintették.

A vasárnapi tematikus sétán különös figyelmet kaptak a várost visszafoglaló hősök!


Két hét múlva hétvégén egy vadonatúj sétára invitálunk Benneteket a Mátyás király- emlékév kapcsán. Reneszánsz királyunk születésének 575., trónra kerülésének 560. évfordulója alkalmából. 2018. április 7-én, 15 órától.

Jelentkezés:

http://www.gyeregyorbe.hu/varosnezo-setaink/aktualis-programunk/mesek-es-igaz-tortenetek-matyas-kiralyrol

Írta: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense