Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Június 28. 12:02, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Vidéket járva 32 milliónyi értéket lopott össze – Vádat emelnek a betörő ellen

Vidéket járva 32 milliónyi értéket lopott össze – Vádat emelnek a betörő ellen

Vádat emelt a Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség egy 44 éves, többszörös visszaeső férfi ellen, aki kilenc megyében, köztük térségünkben követett el betöréses lopásokat

- közölte a Nógrád megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel. Bóna Gyula elmondta: a férfi 2014 júliusától 2016 decemberéig 59 lakásbetörést követett el Nógrád, Pest, Heves, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun, Baranya, Vas, Veszprém és Borsod-Abaúj-Zemplén megye 18 városában. A sértetteknek együttesen mintegy 32 millió forint kárt okozott.

Ismertette, a salgótarjáni rendőrök az ügyben 2015 decemberében indítottak nyomozást, miután az elkövető négy salgótarjáni, városközponti lakótelepi lakásba tört be, és azokból műszaki eszközöket, ékszereket, nagy összegű készpénzt vitt el.

A férfit 2016. december 6-án elfogták, akkor a gépkocsijában olyan tárgyakat találtak, amelyeket aznap tulajdonított el két gyöngyösi ingatlanból.

A főügyész közölte: a betörések módszerét és időpontját elemezve felmerült annak gyanúja, hogy a férfi az ország más városaiban is követett el hasonló jellegű bűncselekményeket. Az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi elemző-értékelő szolgálatának támogatásával a Nógrád megyei nyomozóknak sikerült felkutatniuk az ügy további sértettjeit.

A vádlott jellemzően társasházak legfelső emeleti lakásaiba tört be nappal, amikor a sértettek nem voltak otthon. Megrongálta a zárakat és befeszítette a bejárati ajtókat, majd átkutatta a helyiségeket és az ingatlanokból számítógépeket és egyéb műszaki cikkeket, márkás ruhaneműt, cipőt, karórát, arany és ezüst ékszereket, továbbá készpénzt és valutát tulajdonított el.

Bóna Gyula hozzátette: az előzetes letartóztatásban lévő vádlott ügyében a Salgótarjáni Járásbíróság dönt, a kiszabható büntetés felső határa - tekintettel a többszörös halmazatra és arra, hogy a férfi többszörös visszaeső - több mint 11 év fegyházbüntetés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni