Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Február 12. 07:17, kedd | Helyi sport

Világ - és Európabajnok kézilabdázó igazol a Győri Audi ETO KC-hez

Világ - és Európabajnok kézilabdázó igazol a Győri Audi ETO KC-hez

Nyártól a Győri Audi ETO KC-nál folytatja pályafutását a Siófok francia kézilabdázója, Estelle Nze Minko.

2019 nyarától zöld-fehér mezt húz és két szezonon keresztül a Győri Audi ETO KC csapatát erősíti Estelle Nze Minko. A francia válogatottal Európa- és világbajnoki aranyérmet is ünneplő irányító a nemzeti csapat után új klubjában, a Bajnokok Ligájában is bizonyítana.

A bajnoki címvédő és Bajnokok Ligája-győztes győri klub hétfőn honlapján arról számolt be, hogy már régóta nyomon követte a 27 esztendős irányító pályafutását. aki a francia válogatottal 2017-ben világ-, egy évre rá Európa-bajnok lett, a riói olimpián pedig ezüstérmet nyert a csapattal.

"Remek adottságú, gyors játékosról van szó, aki remekül lát a pályán" - jellemezte az új igazolást Bartha Csaba klubelnök, aki hozzátette, biztos benne, hogy Stine Oftedallal közösen remekül megoldják majd a következő szezontól az irányítói feladatokat.

A klubvezetés által korábban már közölt 20 fős keret névsora hamarosan véglegessé válik. Irányító poszton Estelle Nze Minko érkezésével lesz teljes a karmesteri pozíció.

„Sokáig nem kellett keresgélni erre a posztra, hiszen Estelle Nze Minko karrierjét már jó ideje nyomon követtük. Kitűnő adottságú gyors játékosról van szó, aki remekül lát a pályán. Tehetségét jelenlegi csapatában és a francia válogatottban is igazolja. Örülök, hogy sikerült megegyeznünk, és biztos vagyok benne, hogy Stine Oftedallal közösen nagyszerűen megoldják majd a következő szezontól a irányítói feladatokat.” mondta dr. Bartha Csaba elnök.

„Nagyon örülök, hogy jövőre a Győri Audi ETO KC-ben szerepelhetek. A világ legjobb csapatáról van szó, ahová örömmel megy az ember. Minden évben komoly célokat tűznek ki a csapat elé, ami megegyezik saját céljaimmal: a legjobbnak lenni! Jó lesz ismét a Bajnokok Ligájában szerepelni és szeretném teljesítményemmel bebizonyítani, hogy helyem van a csapatban.” – nyilatkozta Estelle Nze Minko.

A 2019/20-as szezon eddig közölt bejelentései alapján a Győri Audi ETO KC jövő évi játékosai:

Kapusok: Kari Aalvik Grimsbö, Kiss Éva, Amandine Leynaud

Jobbszélsők: Bódi Bernadett, Faluvégi Dorottya, Jana Knedlikova

Jobbátlövők: Kürthi Laura

Irányítók: Farkas Johanna, Estelle Nze Minko, Stine Oftedal

Beállók: Kari Brattset, Beatrice Edwige

Balátlövők: Eduarda Amorim, Anne Mette Hansen, Veronika Kristiansen

Balszélsők: Fodor Csenge, Görbicz Anita, Puhalák Szidónia

A jobbátlövő posztra még két név bejelentése várható a közeljövőben, ezen kívül a keret a jövő évre véglegesnek tekinthető.

Forrás: gyorietokc.hu; ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.