Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Április 10. 21:43, kedd | Belföld

Világháborús bomba volt egy biatorbágyi iskola udvarán. Az intézményt kiürítették

Világháborús bomba volt egy biatorbágyi iskola udvarán. Az intézményt kiürítették

Feltehetően világháborús bomba került elő egy biatorbágyi általános iskola udvarán kedden - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t.

Biatorbágyon a Karinthy Frigyes utca 4. szám alatti iskola udvarán tereprendezési munkálatok közben akadtak egy feltehetően második világháborús nagyjából 100 kilós bombára. A feltételezett robbanótest 45 fokos szögben 50 centiméter hosszúságban áll ki a földből.

AHHOZ, HOGY A TŰZSZERÉSZEK BE TUDJÁK AZONOSÍTANI, KI KELLETT ÜRÍTENI AZ ISKOLÁT, VALAMINT A KARINTHY, A KAZINCZY, A MÁRIA KIRÁLYNŐ ÉS A DÓZSA GYÖRGY UTCÁBAN 43 LAKÓHÁZAT - EZ MINTEGY 70 EMBERT ÉRINT.

A cikk frissítése kedden 14 órakor: A honvédség közölte, elszállítják a 100 kilós bombát, aminek a gyújtószerkezetét már kiszerelték. A korlátozásokat feloldották, az emberek visszatérhetnek otthonukba, illetve az iskolába.

Forrás: index.hu

Kép: eloben.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről