Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. November 29. 10:03, kedd | PR

Visszér kezelése: a kezünkben van a lehetőség!

Visszér kezelése: a kezünkben van a lehetőség!

A visszér kezelése iránt sokan érdeklődnek, hiszen a probléma mindenképp odafigyelést igényel. Nagyon fontos, hogy időben szakemberhez forduljunk, amint érezzük a tüneteket.

Tény viszont, hogy sok esetben a természetes gyógymódok és az életmódváltás a hagyományos orvoslásnál is hatékonyabbnak bizonyulnak. Az elnehezedő láb igen kellemetlen, ám legtöbben nem szokták komolyan venni ezt a jelenséget.

Pedig kellene, hiszen ez az első jel, ami arra utal, hogy visszerességre hajlamosak vagyunk. A betegség egy idő után esztétikai gondokat is okoz, ám nem ez az egyetlen indok, amiért érdemes foglalkozni vele. A vele járó számos egészségügyi kockázatnak is elejét vehetjük a Hillvital.hu szerint azzal, ha a visszér kezelése kapcsán időben a természetes gyógymódok mellett döntünk.

Súlyfelesleg? Mondjon búcsút neki!

Az elhízás sajnos számos betegség kialakulásában döntő szerepet játszik, s ez nincsen másként akkor sem, ha visszerességről van szó. A magas koleszterinszint, az inzulinrezisztencia, a szív-és érrendszert érintő problémák megelőzése mind azt indokolják, hogy megszabaduljunk a felesleges kilóktól.

Amint a rendszeres testmozgás és az egészséges étkezés mindennapjaink részévé válnak, úgy tapasztalhatjuk meg saját magunkon napról napra a pozitív változást. Minden egyes leadott kilóval sokszoros terheléstől szabadítjuk meg ízületeinket, és a lábra nehezedő súly is kisebb lesz. A visszér kezelése során is kiemelt jelentőséggel bír a normál testsúly elérése. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a fogyást követően a visszerek fájdalmai enyhülnek és sok esetben a helyzet rosszabbodásától sem kell tartani.

Fontos megemlíteni, hogy a súlyvesztést soha ne éhezéssel és drasztikus kalória megvonással igyekezzünk elérni. Ennek ugyanis hiánybetegségek lehetnek a következményei, melyek szintén nem kedveznek a visszerek állapotának.

A rendszeres mozgáshoz is megfelelő energiára van szükség, ezért mindenképp a kiegyensúlyozott táplálkozás és az életmódváltás a fogyás felé vezető járható út. Ne feledkezzünk meg a bőséges folyadékbevitelről sem, mely szintén elősegíti a súlyvesztést, és ugyanakkor az érrendszer állapotára is jótékony hatással van.

Vitaminok az erek védelmében

A C-vitamin fogyasztásának előnyeit általában csak akkor használjuk ki, ha megfázásról van szó. Tény pedig, hogy az érrendszert is jótékonyan segíti és erősíti legnépszerűbb vitaminunk. A citrusfélékben és a paprikában nagy mennyiségben előforduló C-vitamin visszér kezelése kapcsán is remek választásnak bizonyul. A szükséges mennyiséget általában nehéz bevinni a napi táplálkozás során, ezért a rostos vitaminforrások mellett étrend-kiegészítőket is érdemes bevetni a fájdalomcsillapítás és a helyzet javulása érdekében.

Gyógynövényes készítmények külsőleges használatra

Az egészséges táplálkozás mellett külsőleg is célszerű megtámogatni az érrendszert. A természet patikája már sokszor bebizonyította, hogy remek választásnak bizonyul az egészség védelmének érdekében. Vannak olyan komplex gyógynövényes készítmények, melyek tartalmazzák mindazokat az értékes hatóanyagokat, amelyek a visszér kezelése kapcsán fontos szerephez jutnak. A vadgesztenyéről általánosan elterjedt, hogy kitűnő döntés visszeres betegek részéről. Mellette a varázsmogyoró, az indiai gázló, a fekete áfonya, vagy a szőlőlevél is jótékony hatással van a visszerekre. Megéri tehát olyan külsőleg használható balzsamokat is beszerezni, melyek ezeket az összetevőket állítják az egészség szolgálatába.

Címkék: visszér

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.