Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Szeptember 28. 14:16, szerda | Belföld
Forrás: mti

Zsarolással vádol egy 16 éves gyöngyösi iskolást az ügyészség

Zsarolással vádol egy 16 éves gyöngyösi iskolást az ügyészség

Folytatólagosan, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével vádol egy 16 éves gyöngyösi fiút az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség - tájékoztatta a Heves megyei főügyész szerdán az MTI-t.

Szalóki Zoltán közleményében felidézte: a 16 éves vádlott és a nála fiatalabb barátja február utolsó napján, a délelőtti tanítás egyik szünetben az egyik gyöngyösi általános iskola lépcsőjén megállította a gyermekkorú sértettet, akit a közeli mosdóba vittek, és ott - miközben lökdösték és rugdosták - közölték vele, hogy másnapra hozzon nekik ötezer forintot, különben meg fogják verni.

A fiú több részletben átadta nekik a spórolt pénzét, ám mivel a fenyegetések nem szűntek meg, a sértett - félelmében - otthon a szülei pénzét vette el azért, hogy azt adja oda a zsarolóinak.

Előfordult, hogy a két elkövető az egyik szünetben az iskolai italautomatánál bántalmazta a sértettet, akinek a fejét nekiszorították a gépnek, miközben a kezét hátracsavarták, és azzal fenyegették, hogy ha nem viszi a pénzt, akkor "meghal". A nyilvánosan elkövetett bántalmazásnak egy tanár közbelépése vetett véget.

Néhány nap múlva a fiú a szüleinek is beszámolt a megpróbáltatásairól, bevallotta nekik, hogy a fenyegetések hatására több ezer forinttal meglopta őket. A szülők ezután fordultak a rendőrséghez.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a fiatalkorú elkövetőt folytatólagosan, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével vádolja, és indítványozta, hogy a bíróság próbaidőre felfüggesztett, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélje. A próbaidő tartamára pedig rendelje el a pártfogói felügyeletét, valamint 35 ezer forint erejéig alkalmazzon vele szemben vagyonelkobzást is. A zsaroló fiatal gyermekkorú társa esetében gyámhatósági intézkedéseket kezdeményezett az ügyészség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére