Városlista
2020. október 30, péntek - Alfonz

Blog | Állásinfó

2017. Február 27. 10:22, hétfő

Ellenőrzőlista állásinterjúra

Ellenőrzőlista állásinterjúra

Szóval jelentkeztél egy meghirdetett pozícióra, majd felhívott a HR-es és nemsokára mész interjúra?

Ez szuper, az első szűrőn már túl vagy, gratulálunk! Most viszont fel kell készülnöd az interjúra, ezért készítettünk egy listát amit érdemes végig venned:

1. Mindent a cégről, pozícióról

Az első lépés, hogy felkészüljünk a cégből és a meghirdetett pozícióból úgy, mintha csak vizsgára készülnénk. Érdemes tüzetesen átnézni a cég honlapját, rákeresni a vállalattal kapcsolatos hírekre, megnézni a közösségi média felületeit (Facebook, LinkedIn, stb.). Interjú előtt ne felejtsük el újra átolvasni a pozíció-leírást!

Fontos, hogy már előre nézzük meg, hogy helyileg hova kell mennünk és úgy számoljunk az idővel! A legelső alkalommal késve érkezni nem jó pont!

2. Készüljünk fel a várható kérdésekből

Gondoljuk végig, milyen kérdésekre számíthatunk és készüljünk mi is pár kérdéssel! Furán hangozhat, de érdemes az önéletrajzunkat is újra átolvasni. Amennyiben idegen nyelvtudást is elvárnak tőlünk, akkor készüljünk fel a válaszainkkal az adott idegen nyelven is!

3. Miért minket válasszanak?

Ha már mindent tudunk a vállalatról és készen állunk a várható kérdésekre is, akkor egy dolgot kell még tudatosítanunk magunkban – mi az, ami miatt megfelelőek vagyunk a meghirdetett állásra. Gondoljuk végig a szakmai tapasztalatunkat, a készségeinket és párosítsuk össze az álláshirdetésben leírtakkal.

4. Pihenés, étkezés

Hogyha fejben már mindent elrendeztünk, akkor jöhetnek a fizikai szükségletek. Az interjú előtti napon ne maradjunk fent sokáig, érdemes korán lefeküdni, hogy kipihenten keljünk! Emellett érdemes odafigyelni arra is, hogy egészséges, tápláló ételeket együnk amik segítenek a gondolkodásban.

5. Öltözék

Öltözzünk úgy, mintha vizsgázni mennénk – a ruhánk legyen elegáns és visszafogott. Ne vegyünk fel olyat, ami elriaszthatja az interjúztatót. Legyünk ápoltak, használjunk egy kevés dezodort/parfümöt, legyen tiszta a körmünk és rendezett a hajunk!

6. Motiváció

A stresszelés és félelem helyett módosítsunk a hozzáállásunkon! Legyünk büszkék, hiszen az első körön már túlestünk, nyilván esélyesnek találnak bennünket, ha behívtak interjúra! Jó kedvvel és örömmel teli izgalommal menjünk az állásinterjúra!

Sikeres állásinterjút kívánunk!
Cvonline csapat

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2017. Február 28. 10:55, kedd | Állásinfó

Hány nap szabadság jár nekem?

Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy a munka törvénykönyve alapján ki hány nap szabadságra jogosult.

2017. Február 20. 12:46, hétfő | Állásinfó

Hogyan vészeld túl az influenzajárványt a munkahelyen?

Most fokozottan kell vigyáznunk magunkra, ha nem szeretnénk táppénzre menni, vagy szabadságot kivenni emiatt. Mit tehetünk, hogy megelőzzük a bajt?

2017. Február 14. 09:33, kedd | Állásinfó

Közel jársz hozzá, hogy feladd? Ne tedd!

Az álláskeresési időszak nagyon könnyen el tud húzódni, nehéz igazán jó állást találni. Manapság már szerencsésnek mondható az, akinek sikerül 1-2 hónap alatt elhelyezkednie.