Városlista
2020. október 31, szombat - Farkas

Blog | Állásinfó

2017. Február 14. 09:33, kedd

Közel jársz hozzá, hogy feladd? Ne tedd!

Közel jársz hozzá, hogy feladd? Ne tedd!

Az álláskeresési időszak nagyon könnyen el tud húzódni, nehéz igazán jó állást találni. Manapság már szerencsésnek mondható az, akinek sikerül 1-2 hónap alatt elhelyezkednie.

Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy több tényező játszik ilyenkor közre: a szakmai tapasztalat, a megpályázni kívánt pozíció, a saját álláskeresési stratégiád, hogy csak néhányat említsünk nem is szólva a szerencséről.

Ha már egy jó ideje nem sikerül elhelyezkednünk, akkor hajlamosak leszünk egyre borúsabban látni mindent, ami aztán egy ördögi körré alakul: a negatív hozzáállás negatív eseményeket szül.

Hogyan szerezzük vissza a lelkesedésünket az álláskeresés elhúzódó időszakában? Ezzel kapcsolatban gyűjtöttünk össze néhány ötletet nektek:

Kapcsolj ki!

Zavar, hogy senkinek nem tudsz jó hírrel szolgálni? Hogy lassan elfogy a kereted és meg kell húznod a nadrágszíjad? Eleged van már a folyamatos kérdésekből és a kudarcokból? Ha így van, akkor most jött el az ideje, hogy kikapcsolódj!

Keress egy jó könyvet vagy filmet (szívesen ajánljuk A boldogság nyomában c. filmet) és szánd ezt a napot arra, hogy csak olyannal foglalkozz, ami feltölt!

Zene füleimnek

A fentiek mellett a zenének is jó hatása van, legyen nyugtató vagy pont, hogy felkavaró a lényeg, hogy segítsen elengedni a feszültséget. Van olyan kedvenc számod, ami mindig segít nehéz helyzetekben? Írd meg nekünk hozzászólásként!

Mozdulj ki!

Azért van néhány jó dolog abban, ha az ember munkanélküli. Az egyik ilyen, hogy szabadon rendelkezel az időddel. Bármikor ki tudsz menni sétálni vagy akár sportolni. Olyan időben tudsz elmenni az edzőterembe amikor a legkevesebben vannak. Ilyenkor még valósabbá válik az ép testben ép lélek mondás… úgyhogy fel a cipőt!

Folytasd a keresést!

Semmi sem tesz motiváltabbá mintha találunk egy igazán kedvünkre való álláshirdetést. Ilyenkor automatikusan felvillanyoz minket a lehetőség, ezért arra buzdítunk benneteket, hogy a kikapcsolódó napok után folytassátok a keresgélést. Szánjatok rá legalább egy fél órát naponta és nézzétek meg, hogy került-e fel az elvárásaitoknak megfelelő új pozíció!

Álláskeresésetekhez sok sikert kíván,
Cvonline csapata

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2017. Február 28. 10:55, kedd | Állásinfó

Hány nap szabadság jár nekem?

Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy a munka törvénykönyve alapján ki hány nap szabadságra jogosult.

2017. Február 27. 10:22, hétfő | Állásinfó

Ellenőrzőlista állásinterjúra

Szóval jelentkeztél egy meghirdetett pozícióra, majd felhívott a HR-es és nemsokára mész interjúra?

2017. Február 20. 12:46, hétfő | Állásinfó

Hogyan vészeld túl az influenzajárványt a munkahelyen?

Most fokozottan kell vigyáznunk magunkra, ha nem szeretnénk táppénzre menni, vagy szabadságot kivenni emiatt. Mit tehetünk, hogy megelőzzük a bajt?