Városlista
2020. július 8, szerda - Ellák

Cégregiszter | Közösség, szervezetek, intézmények

Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete

9024, Győr, Lajta u. 27/b.

Egyesületünk 1981-ben alakult, 186 fővel. Jelenlegi taglétszámunk közel 4000 fő. Az Egyesületünk Győrben található, autóbusszal is könnyen megközelíthető helyen, teljesen akadálymentesített irodaépületben és akadálymentes környezetben várja a sérült sorstársakat.

Az egyesület tevékenységének társadalmi hasznossága megmutatkozik az erős érdekvédelemben, a folyamatos ügyviteli, szociális munkában, az éves programok szervezésében, mely az egyén-és a közösség társadalmi befogadását hivatott elősegíteni. A sérültséggel élők nagy számban keresik fel egyesületünket, mely létjogosultságunkat támasztja alá.

Az oktatás a képzés mindig folyamatos volt a megváltozott munka képességű munkavállalók számára melyet a munkába állás elősegítése érdekében tartja fontosnak egyesületünk.

2008 óta folyik a foglalkoztatás, és nagyon fontos feladat, hogy megtaláljuk a lehetőséget a megváltozott munka képességű sorstársaink egyenlő esélyének megteremtéséhez.

A Győri Ipartestület - a projektben koordináló - már sikeresen bonyolított le tréninget Vállalkozási Ismeretek témában a Mozgáskorlátozottak Megyei Egyesületével közösen megszervezve melyen 39 fő többségében mozgássérült vállalkozó vett részt. Ezt követően fogalmazódott meg a gondolat, hogy az együttműködés folytatódjon. Az ország legnagyobb taglétszámmal rendelkező Ipartestülete amely kisvállalkozókból áll és ezáltal a munkalehetőség biztosított hosszú távon. Ez a közel 4000 fő mozgássérültet tömörítő megyei egyesület hosszú távú érdekeit fogja szolgálni. A sérültek megyei szintű képzése, oktatása, a kézműves szakmák elsajátításának elősegítése egy teljesen akadálymentesített telephelyen.

A rehabilitációs foglalkoztatás megvalósítás célja, hogy biztosítsuk a fogyatékkal élő munkavállalóink egészségi állapotának és fogyatékosságának megfelelő munkahelyi környezetben való foglalkoztatását, és elősegítsük a munkaválla­lók képességeivel elérhető legmagasabb szintű foglalkoztatás megvalósítását, a nyílt munkaerőpiacra való visszavezetését. A közösségi munkavégzést, melynek során a megváltozott munkaképességű munkavállalók számára a meglévő képességeikkel elér­hető tevékenység folytatásához szükséges munkatapasztalat, és gyakorlati ismeret meg­szerzésének lehetőségét biztosítja.

A rehabilitációs célú foglalkoztatást melynek során a megváltozott munkaképességű munkavállalók számára a munkaképes­ség mértékét figyelembe véve biztosít munkát.. Külön kiemelt feladat az akadálymentesítés, az épület telephelyén biztosított az akadálymentes környezet a jelenleg foglalkoztatott dolgozók fogyatékosságára figyelemmel.

A 2012-es évben vendégeink voltak: Dr. Csernus Imre pszichiáter, Dr. Pellek Sándor mellkas-sebész, Dr. Dubánn Dénes állatorvos, Dr. Zacher Gábor toxikológus

A 2012-es évben programjaink voltak: kisállat simogató, „Pünkösd Fesztivált”, több sportprogram, ( úszás, teke, asztalitenisz, darts, ) Nemzetközi Ülőröplabda melyen részt vett az angol, a finn és a magyar ülőröplabda válogatott, horgászversenyre, augusztus folyamán lebonyolítottunk egy kétszer 60 órás tanfolyamot, Ifjúsági táborozás” Homokbödögén, előadást tartottunk a győri Széchenyi Egyetemen az akadálymentesítésről.

Fotók

Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete
Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete
Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete

kapcsolat