Városlista
2019. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2018. Március 24. 09:11, szombat | PR

2018 az újítások éve

2018 az újítások éve

Az idei év nagy újításait a JCB a március 12-13-án az Angliában tartott rendezvényen tárta a nagyérdemű elé, ahol bejelentették,

hogy 2018-ban közel 40 új gép debütál, melyek közt lesznek megújított munkagépek, illetve teljesen új konstrukciók is.

Akkor lássuk is, mit találtak ki a JCB-nél.

Az egyik nagy újítás a Teleskid csúszó kormányzós rakodónál következett be, mely már új, gumilánctalpas verzióban is elérhető, 4,1 méteres emelési magassággal, 2,25 méteres vízszintes gémkinyúlással, illetve 732 kilogrammos emelési terhelhetőséggel.

Három új, hathengeres JCB motorral dolgozó áramfejlesztő is szerepel az újdonságok között, melyek a 150-200 kVA teljesítménytartományban vezetik a mezőnyt. Ezek 400 literes üzemanyagtartállyal rendelkeznek, mellyel 12 órán keresztül zavartalanul tudnak folyamatosan működni. Emellett a kialakításuk kompakt, és könnyen szállíthatók.

A JCB gépkínálat nagyon fontos elemei a minikotrók, melyeket már 4 éve újítanak a legnagyobb sikerrel. Ennek köszönhető, hogy az immár 14 miniből álló modellsorozat utolsó darabja is piacra került, ami 1,5 tonnát nyom és 15C-I névre hallgat. Ennek a célja kifejezetten a bérletpiac, árulták el a sajtótájékoztatón.

A minidömperek sem maradhattak ki az újítások közül, melynek jelenlegi családja 9 tagból áll. Ezeknél a hangsúly a biztonságon van, mivel sajnos a legtöbb baleset ezekkel kapcsolatosan következik be Angliában, és szerte a világon. Ebben a családban a legkisebb gép 1, míg a legnagyobb 9 tonna üzemi súlyú, melyek közül kiemelkedik a 7 tonnás Hi-Víz, melynek a kialakításnak hála a vezető 1 méteres távolságból is képes észlelni egy majdnem másfél méteres tárgyat is.

Forradalmi újítás a JCB részéről a tisztán elektromos, lítium akkumulátoros ollós személyemelő, sőt az 1-2 tonnás minikotrók közt is kifejlesztettek egyet a legnagyobb titokban. Ezek óriási előnye, hogy kórházak, iskolák, óvódák mellett is használható, ahol igazán praktikus a csendes működés. Amellett, hogy halk, nincs káros anyag kibocsátása, ami nagyon jól hasznosíthatóvá és kényelmessé teszi alagutakban, illetve belterekben. Az 1,9 tonnás minikotró minden körülmények között képes egy töltéssel 4 órát zavartalanul dolgozni, ha pedig fogytán a szufla, gyorstöltővel 2,5 óra alatt maximálisan feltölthető.

Ne feledkezzünk meg a jól bevált, hagyományos dízel kotrókról sem, ami közül megérkezett az X széria legelső példánya, mely 20 tonnát nyom, lánctalpakkal rendelkezik és JCB 220X névre hallgat. Itt fő szempont lett a kezelő kényelme, minek következtében a kezelőfelület tágasabb, maga a gép 20 centivel szélesebb, mint egy hasonló, korábbi verzió. Mindemellett masszív, erőteljes és bírja a kiképzést. Egy közeli bányában élesben is megfigyelhettük, hogy mit tud, igazán le a kalappal előtte.

A fenti fejlesztések és felújítások fényében már alig várjuk a következő lehetőséget az új gépek megcsodálására. Ha pedig valaki éppen ilyen gépekre vágyik, további információkhoz juthat a Terra Hungaria Kft. oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye

2019. Június 06. 18:58, csütörtök | PR

Fűnyírási kisokos - avagy így válasszunk fűnyírót a kertünkbe

A fűnyírás szezonja már elkezdődött, a nagyobb esőzések után megállíthatatlanul nő a gyep. Ennyi idő alatt kiderülhetett már, hogy szükségünk van-e egy új fűnyíróra, vagy elég szervizelni a régit.

2019. Június 06. 18:57, csütörtök | PR

Milyen notebookot vegyünk otthonra?

Mindegy, hogy laptopnak vagy notebooknak hívjuk, mindkettő ugyanúgy a hordozható számítógépet jelenti. A kérdés az, hogy tudjuk-e, hogy milyen típusúra van szükségünk otthoni használat esetén.

2019. Június 05. 09:14, szerda | PR

Innovatív takarítás

Ma már a takarítás sem olyan, mint régen. Jól tudja ezt Magyarország piacvezető takarítással foglalkozó cége a Jánosik és Társai Kft.