Városlista
2021. július 30, péntek - Judit

Hírek

2020. Október 28. 12:02, szerda | PR

2021-ben is jó évük lehet a hazai e-kereskedőknek

2021-ben is jó évük lehet a hazai e-kereskedőknek

Tovább nőhet a hazai e-kereskedelem 2021-ben is; az optimista forgatókönyv nem alaptalan, de több tényező szerencsés együttállása kell hozzá. E-kereskedelmi körkép következik.

2021 a visszafogott növekedés éve lehet; több évi dinamikus növekedés után a pozitív nulla a cél. Mutatjuk, mi történik az online szektorban.

A magyar e-kereskedelem több éve dinamikusan és kiszámítható módon fejlődik; az évi 20%-ot megközelítő növekedési ütem lényegesen magasabb az európai átlagnál, ráadásul a kedvező gazdasági eredmények tovább segítették a szektort. A koronavírus-járvány azonban alapjaiban változtatta meg az e-kereskedelem képét. A megváltozott körülmények az online áruházak felé terelték a vásárlókat; az online rendelés a fertőzés elleni védekezés eszközévé lépett elő.

Ezt a jelenséget szakmai körökben átterelődésnek nevezik, vagyis a hagyományos bolti vásárlások online tranzakcióvá alakultak át, mellesleg előrehozott és extra költések is megjelentek az online térben. Elképesztő mennyiségben vásároltunk olyan készülékeket, amelyek biztonságosabbá vagy szórakoztatóbbá tették számunkra a négy fal között töltött időt; a tisztítógépek és kenyérsütők mellett a laptopok, játékkonzolok, televíziók és otthoni fitneszeszközök voltak a tavaszi hónapok slágertermékei, de jelentősen megnőtt a kereslet például a varrógépek iránt is – fogalmaz a megkérdezett e-commerce menedzser.

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a 2020-as esztendő magasra tette a lécet. Az átterelődés miatt irreálisan magas bázist kell túlszárnyalnia a szektornak, ami lehetetlen küldetésnek tűnhet, mégsem az. Mutatjuk, mi kell ahhoz, hogy ez összejöjjön.

A többször említett átterelődésnek továbbra is meg kell határoznia a kiskereskedelmet; ez abban az esetben tekinthető realitásnak, ha az e-kereskedők megbízható szolgáltatást képesek biztosítani, és a főszezonban is képesek lesznek elfogadható kézbesítési időket garantálni. Ha a vásárlók jó tapasztalatot gyűjtenek az online szereplőkkel kapcsolatban, egyre többen egyre gyakrabban választják majd a vásárlásnak ezt a formáját.

A növekedés alapfeltétele a mielőbbi gazdasági kilábalás is. A koronavírus-járvány hatásai érzékenyen érintették a családok kasszáját, ez pedig rányomja a bélyegét a teljes kiskereskedelemre. Arra számíthatunk, hogy a vakcina megjelenésével egyidőben megkezdődik a kilábalás folyamata, így a második félévben újra stabil növekedés jellemzi majd az online szektort.

A piacvezető szereplők szolgáltatásfejlesztése is segíteni fogja az eredményeket. Az eMAG és az Extreme Digital Easybox néven új csomagautomata-rendszert épít; az Easybox csomagautomatákból éjjel-nappal átvehetők az eMAG-nál és az Extreme Digitalnál megrendelt termékek egyszerűen és érintésmentesen. Idén száz budapesti helyszínen, a jövő év végén azonban már országszerte ötszáz helyen működnek majd a piacvezető e-kereskedelmi márkák saját üzemeltetésű automatái.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 28. 18:14, szerda | PR

Hogyan használd ki a tízmilliószoros napot? 5+1 tuti tipp

A láthatatlan energiák létezéséről minden másodpercben bebizonyosodhatunk, amíg nem a föld felett 50 cm-rel lebegve létezünk, a kezünkből kicsúszó toll is a padlón landol,

2021. Július 14. 16:17, szerda | PR

Kezdődhet a nyaralás? Ezekkel az autópálya díjakkal számolhatsz 2021-ben!

Ebben az évben tényleg szinte mindenki szeretne menni nyaralni, aki teheti. Sokan mennek már külföldre, de legalább ugyanennyi ember döntött a belföldi pihenés mellett, és a letöbben autóval vágnak neki az útnak.

2021. Július 14. 12:05, szerda | PR

Digitalizáció felsőfokon - elindult a Hotel & More Group szállásfoglalás applikációja

Új, saját fejlesztésű szállásfoglalás applikáció bevezetésével nyitotta meg a nyári szezont a Hotel & More Group, annak érdekében, hogy Vendégeik gyorsan és könnyen tudjanak szállást foglalni a cégcsoport szállodáiban.

2021. Július 13. 14:59, kedd | PR

Megújult a Village Media weboldala

213 hiperlokális sajtótermék, 97 tv csatorna, 136 helyi hírekkel foglalkozó weboldal, valamint 52 tematikus magazin – megújult a Village Media weboldala