Városlista
2020. június 6, szombat - Norbert

Hírek

2020. Január 07. 19:42, kedd | PR

5 tennivaló mielőtt megjön a baba

5 tennivaló mielőtt megjön a baba

Mindjárt megérkezik a baba? Mosva, vasalva várják a rugik a sorsukat, beüzemelted a bébiőrt, vettél popsikrémet, előkészítetted a tejgyűjtő zacskókat, megtanultad megkötni a hordozókendőt.

És most mondunk 5 olyan tippet, amit még szülés előtt érdemes elintézned, ám valószínűleg nem gondoltál rá.

Milliószor hallottad már, hogy ezek az idők soha nem jönnek vissza, és milyen jó lenne, ha előre lehetne aludni. Nos, ez mind igaz. Van azonban néhány dolog, amit valóban megtehetünk annak érdekében, hogy jobban érezzük magunkat egy-egy nehezebb napon is a kisbabával, és megelőzzük azokat a baleseteket, amik egy totyogó felfedezőt érhetnek. Felkészíthetjük a legkiszolgáltatottabb családtagokat és megelőzhetjük a rázósabb és csúszósabb helyzeteket.

Mókázz az idősebb gyerekeiddel!
Ha már vannak gyerekeid, találj ki velük valami szórakoztatót, amire sokáig emlékezhetnek! Ha megérkezik az új családtag, a legtöbb figyelmet ő fogja kapni egy darabig. Akár az iskolából is kérd ki a nagyokat egy extra napra és töltsétek együtt az egészet! Menjetek el kirándulni, látogassátok meg a nagymamát, vidd el őket egy nagy játszótérre, egy cukrászdába, egy várba, gokartozni, vagy vízipisztolyozni! Nagyon sokat fog jelenteni számukra! Minden, újszülöttel járó nehézség ellenére is fontos érezniük, hogy különlegesek számodra.

Menj el fodrászhoz!
A várandósság alatti kényelmetlenséget oldja, ha egy kicsit kényezteted magad. Garantáltan felfrissülten és újjászületve fogod érezni magad egy hajvágással! Ki tudja, mikor lesz legközelebb esélyed fodrászhoz menni a baba születése után?Szerezz be egy vízhatlan lepedőt!
Nem a babának, hanem magatoknak! Feltéve, hogy félted a matracodat a magzatvíztől. Ha azon aggódsz, hogy elfolyik a magzatvized és amíg a kórházban vagy, tönkremegy tőle a szuper matracod, és ettől nem tudsz nyugodtan aludni éjszakánként, inkább szerezz be egy rendes vízhatlan lepedőt! A festőfólia nem fog megfelelni erre a célra. Túlságosan zörög és könnyen elszakad.

Tedd biztonságossá a környezetet!
Kihúzhatók a fiókok? Tegyél rá biztonsági zárat! Rögzítsd a falhoz a könyvespolcokat és azokat a bútorokat, amire fel lehet mászni! Tettél sarokvédőt az asztalok és a bútorok sarkára? Tettél fel kitámasztókat az ablakra? Beszereztél már biztonsági dugót a konnektorokba? Sötét van a lépcsőnél? Csúszik a szőnyeg? Helyezz el fényforrást, használj csúszásgátló szalagot a gyerek biztonságáért! Tegyél öntapadó szalagokat a lépcsőfokok peremére és a szőnyegek alá is!

Fagyassz le készételt!
Szánj rá egy napot a bevásárlásra és a főzésre! Utólag áldani fogod az eszedet érte! A baba első otthon töltött napjai, sőt, hetei, hónapjai olyan mozgalmasak lesznek, hogy jól fog jönni a kezed ügyében egy-egy adag ennivaló, amit csak előkaphatsz és elég megmelegíteni. Ha adagonként fagyasztod le, könnyebben, gyorsabban kiolvad!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Május 08. 17:25, péntek | PR

Milyen munka vár ma rád Ausztriában?

Ausztria különösen népszerű a magyar munkavállalók között, akik külföldön próbálnak szerencsét. Az viszont örök kérdés, hogy megéri-e az ausztriai munkavállalás és milyen munkák elérhetőek. Mutatjuk!

2020. Május 08. 17:17, péntek | PR

Hogyan kiránduljunk, utazzunk belföldön járvány idején?

A korlátozásoktól függetlenül is nagyon fontos vigyázni magunkra és egymásra, távolságot tartani, ha kimozdulunk otthonról. Ám egyre nehezebb lesz otthon maradni, főleg, hogy végre itt a jó idő.

2020. Április 09. 13:04, csütörtök | PR

A városi autók helyzete az ADAC nyári gumi teszteken

A márciusban elvégzett ADAC lesztek azokra az autósokra is gondoltak, akik kisebb méretű személygépkocsikkal rendelkeznek. Ezek az úgynevezett városi autók mindennap hajtva vannak.