Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Január 07. 19:42, kedd | PR

5 tennivaló mielőtt megjön a baba

5 tennivaló mielőtt megjön a baba

Mindjárt megérkezik a baba? Mosva, vasalva várják a rugik a sorsukat, beüzemelted a bébiőrt, vettél popsikrémet, előkészítetted a tejgyűjtő zacskókat, megtanultad megkötni a hordozókendőt.

És most mondunk 5 olyan tippet, amit még szülés előtt érdemes elintézned, ám valószínűleg nem gondoltál rá.

Milliószor hallottad már, hogy ezek az idők soha nem jönnek vissza, és milyen jó lenne, ha előre lehetne aludni. Nos, ez mind igaz. Van azonban néhány dolog, amit valóban megtehetünk annak érdekében, hogy jobban érezzük magunkat egy-egy nehezebb napon is a kisbabával, és megelőzzük azokat a baleseteket, amik egy totyogó felfedezőt érhetnek. Felkészíthetjük a legkiszolgáltatottabb családtagokat és megelőzhetjük a rázósabb és csúszósabb helyzeteket.

Mókázz az idősebb gyerekeiddel!
Ha már vannak gyerekeid, találj ki velük valami szórakoztatót, amire sokáig emlékezhetnek! Ha megérkezik az új családtag, a legtöbb figyelmet ő fogja kapni egy darabig. Akár az iskolából is kérd ki a nagyokat egy extra napra és töltsétek együtt az egészet! Menjetek el kirándulni, látogassátok meg a nagymamát, vidd el őket egy nagy játszótérre, egy cukrászdába, egy várba, gokartozni, vagy vízipisztolyozni! Nagyon sokat fog jelenteni számukra! Minden, újszülöttel járó nehézség ellenére is fontos érezniük, hogy különlegesek számodra.

Menj el fodrászhoz!
A várandósság alatti kényelmetlenséget oldja, ha egy kicsit kényezteted magad. Garantáltan felfrissülten és újjászületve fogod érezni magad egy hajvágással! Ki tudja, mikor lesz legközelebb esélyed fodrászhoz menni a baba születése után?



Szerezz be egy vízhatlan lepedőt!
Nem a babának, hanem magatoknak! Feltéve, hogy félted a matracodat a magzatvíztől. Ha azon aggódsz, hogy elfolyik a magzatvized és amíg a kórházban vagy, tönkremegy tőle a szuper matracod, és ettől nem tudsz nyugodtan aludni éjszakánként, inkább szerezz be egy rendes vízhatlan lepedőt! A festőfólia nem fog megfelelni erre a célra. Túlságosan zörög és könnyen elszakad.

Tedd biztonságossá a környezetet!
Kihúzhatók a fiókok? Tegyél rá biztonsági zárat! Rögzítsd a falhoz a könyvespolcokat és azokat a bútorokat, amire fel lehet mászni! Tettél sarokvédőt az asztalok és a bútorok sarkára? Tettél fel kitámasztókat az ablakra? Beszereztél már biztonsági dugót a konnektorokba? Sötét van a lépcsőnél? Csúszik a szőnyeg? Helyezz el fényforrást, használj csúszásgátló szalagot a gyerek biztonságáért! Tegyél öntapadó szalagokat a lépcsőfokok peremére és a szőnyegek alá is!

Fagyassz le készételt!
Szánj rá egy napot a bevásárlásra és a főzésre! Utólag áldani fogod az eszedet érte! A baba első otthon töltött napjai, sőt, hetei, hónapjai olyan mozgalmasak lesznek, hogy jól fog jönni a kezed ügyében egy-egy adag ennivaló, amit csak előkaphatsz és elég megmelegíteni. Ha adagonként fagyasztod le, könnyebben, gyorsabban kiolvad!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.