Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. November 18. 10:15, hétfő | Helyi

A bőrápolás fontossága a téli időszakban

A bőrápolás fontossága a téli időszakban

Bár alapvetően a bőrnek van egy természetes védekező funkciója, ez sajnos önmagában nem nyújt kellő védelmet a hőmérséklet ingadozása következtében fellépő kellemetlenségek ellen.

A külső védőrétegnek köszönhetően a bőr maga is képes önállóan védekezni a külső hatásokkal szemben, mint például a hideg levegő szárító hatása, sajnos azonban ez a réteg rendkívül sérülékeny, mert a bőr felszínén lévő hidrolipid réteg összetétele folyamatosan változik.

Miért hajlamosabb a bőr a szárazságra télen?

A bőr állapotát jelentős mértékben befolyásolja a levegő páratartalma. Mivel télen a levegő páratartalma sokkal alacsonyabb, ez szárító hatással van a bőrre. A száraz bőr urea tartalma pedig drasztikusan lecsökkenhet, akár a felére is. Márpedig az urea a bőr felső rétegében található szerves hidratáló anyag, ami a nedvesség tartalomért felelős. Emiatt pedig könnyen alakulhat ki viszkető, irritáló, feszülő bőr a kézfejeken vagy akár az arcon is.

Mit tehet a hidratált bőrért?

A bőre meghálálja, ha segít számára a külső hatásokkal szembeni védekezésben. A sál és kesztyű viselése persze már nagy segítség, de sajnos ez még mindig nem elegendő. Az arc ugyanis még emellett is védtelen marad a hideggel szemben. Azonban nem csak a csípős, szabad levegőn száradhat ki a felhám, az alacsony nedvességtartalmú szobában ugyanúgy bekövetkezhet ez a jelenség. Ezt tovább fokozza az a megfigyelhető trend, hogy télen kevésbé figyel az ember a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére, pedig a kevés folyadék, a nem elegendő belső hidratálás ugyanúgy okozhat bőrszárazságot.

A Helia-D Classic termékcsalád használatával további lépéseket tehet annak érdekében, hogy megóvja arcát télen a külső káros hatásokkal szemben. A termékcsalád számos hidratáló krémet tartalmaz, amelyek közül a bőrtípusának megfelelőt kiválasztva biztosíthatja a megfelelő téli védelmet.

A vízhiányos, stressznek erősen kitett arcbőr számára a shea vajat tartalmazó éjszakai hidratáló krém a legideálisabb választás. Nappali használatra a bőr típusának megfelelően választhat az érzékeny és száraz felhámra ajánlott nappali hidratáló krémek közül. Előbbi kukoricacsíra-olaj tartalmának köszönhetően regenerálja és nyugtatja a felületet, míg utóbbi napraforgószár kivonattal és E-vitaminnal tölti fel és ápolja a bőrt. Természetesen a normál bőrtípusnak is szükséges az extra törődés, a számára ideális hidratáló krémet a Helia-D kínálatában szintén megtalálhatja.

Ne feledkezzen meg a kézápolásról sem, ugyanis a kéz is erősen ki van téve a téli hideg által okozott kellemetlenségeknek. Ajánlott a kornak és bőrtípusnak megfelelő krémet választani, amelyek mindegyike kellemes állagú és gyorsan ható, valamint válogatott, értékes növényi hatóanyag tartalmuknak köszönhetően ideális védelmet nyújtanak a kéz számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:13, kedd | Helyi

Megyei tűzkárok: családi ház, autó égett porrá, galambok vesztek oda

Közzétette a Katasztrófavédelem az első negyedév adatait. Számos tűzkár kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.

2024. Április 16. 08:13, kedd | Helyi

Így vásárolj a Temun biztonságosan – szakértő ad tanácsot, hogyan védd meg a pénzed

Mit kell tennünk, hogy az olcsó kínai termékek rendelésekor biztonságban legyenek a bankkártya adataink, és ne tudják illetéktelenek leemelni a számlánkról a pénzünket?

2024. Április 16. 07:13, kedd | Helyi

Tavaszi utómunkálatokkal folytatódik a győri fővonal felújítása

Tavaly felújította a MÁV a győri fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszát.

2024. Április 15. 09:14, hétfő | Helyi

Milákot is leelőzték – a győri úszók voltak a legeredményesebbek az idei bajnokságon!

2024 április 9-12. között Budapesten a Duna Arénában rendezették az úszók számára a felnőtt magyar bajnokságot, ahol az olimpiai kvalifikációs szinteket is megúszhatták a legjobbak.