Városlista
2019. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2018. Május 26. 07:44, szombat | PR

A fényre sötétedő műanyag lencse a nyár egyik kedvence

A fényre sötétedő műanyag lencse a nyár egyik kedvence

Sok látásproblémával rendelkező számára jelent gondot a nyár beköszöntével, hogy hogyan védje szemét a vakító fény, valamint a káros sugarak ellen,

de ugyanakkor megfelelő dioptriájú szemüveget hordjon, amellyel tisztán, élesen lát. A fényre sötétedő műanyag lencsék színvonalas, stílusos és rendkívül praktikus megoldást kínálnak erre a problémára. Mutatjuk, mit tudnak.

Az 1990-es évek elejéig az üveg fényre sötétedő lencsék egyeduralma volt megfigyelhető az optika világában, ekkor „robbant be” az új technológiájával a Transitions cég. A párhuzamosan fejlődő, egyre jobb és ellenállóbb felületkezelések elterjedése miatt teret nyerő műanyag lencsék felszínébe speciális technológiával UV fényre érzékeny vegyületet vittek be.

A Transitions fényre sötétedő műanyag lencséi számtalan előnyös tulajdonságuknak köszönhetően nagy népszerűségnek örvendenek. Egyik ilyen például az, hogy a természetes napfény UV sugárzására rögtön megindul a besötétedés és 30 másodperc elteltével, már élvezhetjük is a sötét szemüveg adta előnyöket. A teljes besötétedését kb. 1-2 perc alatt éri el a lencse, ez az VII. generációs barna színű lencsék esetében 85%-os, szürke színű lencsék esetében 88%-os fényszűrő képességet jelent. A Transitions VII lencsék másik nagy erőssége a visszahalványulás sebessége, mely megegyezik a korábbi generációk sebességével, miközben sötétebbre sötétedik annál, még szórt napfényben is. Az UV sugárzás megszűntével, meleg hatására a lencse azonnal világosodni kezd, 1-2 perc alatt annyira kivilágosodik, hogy beltérben már nem zavaró, és pár perc elteltével pedig már szinte nem is érzékelhető szín a lencsén.

A ma kapható VII. generációs lencséknek már nincs alapszínük, világos állapotban teljesen ugyanúgy néznek ki, mint a hagyományos, színtelen lencsék. Fényre pedig klasszikusan szürke, barna és zöld színre sötétednek. A szemüveglencsék nem csupán praktikusak, de divatos kiegészítőként is funkcionálnak. A 2017-es év újdonságai a Transitions STYLE COLORS szemüveglencsék, amelyek trendi színeikkel méltán lehetnek egy új divatirányzat hírnökei. A ZAFÍR izgalmas kék szín hideg hatással, az AMETISZT vonzó és divatos kékeslila, a BOROSTYÁN trendi, régies vintázs hatású barnás, végül a SMARAGD zöldje sokoldalú, szinte mindegyik kerethez jól illeszkedik.

Szintén pozitívum, hogy a TRANSITIONS VII. lencsék működésére már sokkal kevésbé van hatással a magas hőmérséklet, mint a korábbi generációknál. A mérések szerint ez azt jelenti, hogy 35 C fokon még mindig legalább 65-70%-os a fényszűrő képességük. 100%-os védelmet nyújtanak a káros napsugarak ellen, az UVA és UVB tartományban egyaránt és jelentősen csökkentik az olyan komoly szembetegségek kialakulási esélyét, mint például a szürke hályog vagy a macula degeneráció.

A Transitions lencsék teljesen éles, és tiszta látás nyújtanak viselőiknek azáltal, hogy növelik a kontrasztot bármilyen fényviszonyok között. Felületük keményített, és reflexiócsökkentő, tisztítást könnyítő réteggel vannak ellátva. A termékekről további információkat az érdeklődők a budapesti Style Optikában kaphatnak, s egy bemutató eszközön azt is megtekinthetik, hogy mennyire rövid idő alatt sötétednek be a lencsék.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 17. 17:00, hétfő | PR

Hol tart most a győri ingatlanpiac?

Az ingatlanárak napjainkban rendszerint a megyeszékhelyeken és a fővárosban a legmagasabbak. Az okok egyértelműek, hiszen a kedvező elhelyezkedési és oktatási lehetőségek -

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye

2019. Június 06. 18:58, csütörtök | PR

Fűnyírási kisokos - avagy így válasszunk fűnyírót a kertünkbe

A fűnyírás szezonja már elkezdődött, a nagyobb esőzések után megállíthatatlanul nő a gyep. Ennyi idő alatt kiderülhetett már, hogy szükségünk van-e egy új fűnyíróra, vagy elég szervizelni a régit.

2019. Június 06. 18:57, csütörtök | PR

Milyen notebookot vegyünk otthonra?

Mindegy, hogy laptopnak vagy notebooknak hívjuk, mindkettő ugyanúgy a hordozható számítógépet jelenti. A kérdés az, hogy tudjuk-e, hogy milyen típusúra van szükségünk otthoni használat esetén.