Városlista
2020. február 25, kedd - Géza

Hírek

2019. December 12. 16:13, csütörtök | PR

A motorolajok nélkülözhetetlenek a hibátlan működéshez és a motor legnagyobb teljesítményéhez.

A motorolajok nélkülözhetetlenek a hibátlan működéshez és a motor legnagyobb teljesítményéhez.

A motorolaj hűti és kenéssel látja el a mozgó alkatrészeket, így meghosszabbítja élettartamukat, és megóvja ezeket a sérülésektől.

A motorolaj hűti és kenéssel látja el a mozgó alkatrészeket, így meghosszabbítja élettartamukat, és megóvja ezeket a sérülésektől. Különböző típusokba sorolhatók. Melyiket válasszuk? Milyen típusú motorolajok léteznek? Általában a motorolajok négy fő típusát különböztetjük meg:
• Hagyományos olaj. Ez a típusú olaj számos autóban megtalálható. Ennek fő oka, hogy ez olcsó. A kenőanyagok ezen fajtája kis terhelésű gépkocsikba alkalmasak, olyan éghajlaton, ahol enyhe a tél, és nem nagyon meleg a nyár. Ezeket gyakrabban is kell cserélni, mint a szintetikus vagy félszintetikus motorolajokat.
• Prémium hagyományos olaj. Ez az első említett típus egy altípusa. Napjainkban ez kerül az új autók rendszereibe. Ezek általában kis terhelésű, alacsony futott kilométerrel rendelkező járművekbe megfelelők. Ugyanakkor, minél kifinomultabb a motor, annál több követelménynek kell az olajnak megfelelnie. Sajnos, még a prémium hagyományos olaj sem minden esetben képes erre.
• Szintetikus olaj. Egy szintetikus olaj legfeljebb három szintetikus bázisfolyadékból készülhet. Emellett, a gyártók különféle adalékanyagokat és egyéb, speciális folyadékokat is összekevernek. Ezek lehetnek habzásgátlók, kopásgátló termékek, súrlódást módosító szerek, tisztítószerek, viszkozitási mutatót javító anyagok stb. Összességében a gyártok az arányok és az összetevők módosításával új szintetikus olajokat készíthetnek, még saját tervezésű, méretükben és formájukban megegyező molekulákat is létrehozhatnak. Ez a tulajdonság lehetővé teszi, hogy a szintetikus kenőanyag lassabban melegedjen fel. Ugyanakkor, ezek az olajok sokkal drágábbak, mint a hagyományosak.
• Félszintetikus olaj. Ez egy kísérlet a szintetikus folyadék jó tulajdonságainak és a hagyományos kenőanyag megfizethető árának kombinálására. Ezek a termékek a két típus keverékei. Nem rendelkeznek a szintetikus olajok minden előnyével, de kevésbé változékonyak a hagyományos folyadékoknál, illetve csökkentik az olajfogyasztást és az üzemanyag-fogyasztást. Ezek a folyadékok kis terhelésű járművekben, SUV-okban vagy pickup teherautókban is használhatók.
• Nagy futásteljesítményű olaj. Ezek a típusú kenőanyagok kifejezetten a kb. már 113 000 km-t megtett járművekhez kerültek kifejlesztésre. Különleges tömítő kondicionálókat tartalmaznak, hogy megvédjék a motorban található tömítéseket és megnöveljék ezek rugalmasságát. Mind a szintetikus, mind a hagyományos olajok bázisként használhatók. Ugyanakkor ezek nagyon precízen vannak kialakítva: nagyon hasznosak lehetnek adott motorokban, és teljesen hasznavehetetlenek másokban. Mikor kell kicserélni a motorolajat? Ezek az intervallumok, valamint az autója számára szükséges olaj típusa az autó kézikönyvében található. Általában az olajcsere-intervallumok attól függenek, hogy mennyit vezet, milyen autója van, és milyen fajta motorolajat használ: o minden 2000 km-en, ha a megtett utak nem hosszabbak 25 kilométernél; o idősebb modellek esetében minden 5000 km-en; o minden 8-12 000 km-en új modellek esetében, amelyeket 20 percnél hosszabb ideig, egyenletes sebesség mellett használ; o szintetikus olajat használó járművek esetében 16-24 000 kilométerenként. Autoalkatreszonline24.hu - vezető autóalkatrész üzlet Motorolajat tervez cserélni, de nem tudja, hogy melyiket válassza? Kérdezze szakértő munkatársainkat. Ők tájékoztatják az egyes olajok előnyeiről és hátrányairól, és megkeresik az Ön autójának és pénztárcájának megfelelőt. Széles választékban kínálunk termékeket olyan ismert gyártóktól, mint a Castrol, a Shell, a Total, a Mobile 1, a Wurth Triathlon stb. Áraink kedvezők, így megengedheti magának, hogy gépkocsijának a legjobb termékeket vásárolja meg.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 22. 07:55, szombat | PR

Valentin-napi programajánló nem csak pároknak! Nem csak erre a napra...

Február 14-ét sokan epekedve várják, hiszen végre romantikázhatnak a kedvesükkel.

2020. Február 22. 07:53, szombat | PR

Hogyan olvassunk többet, gyorsabban?

Akár szeretjük, akár nem, az olvasás mindannyiunk számára ugyanannyira hasznos tevékenység. Létezik azonban egy kifejezetten rossz tulajdonsága, miszerint nagyon időigényes folyamat.

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Február 05. 19:06, szerda | PR

Milyen gyors a gyorstalpaló alapfokú angol?

Az alapfokú angol nyelvtudás megszerzése könnyű és gyors. Még fizetni sem kell érte, mert számtalan ingyenes forrás kínál segítséget. Összeszedtük neked a legfontosabb tudnivalókat!