Városlista
2020. július 5, vasárnap - Sarolta, Emese

Hírek

2012. Augusztus 02. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A szorongók korábban halnak

A szorongók korábban halnak

Már az enyhe szintű mentális betegségben szenvedők - szorongás vagy depresszió - is korábban halnak meg, mint társaik - állítják a kutatók, akik a korai halálozások körülményeit vizsgálták mintegy hetvenezer szívbetegségben vagy rákban szenvedő páciens adatai alapján - írja a BBC.

A kutatók azt találták, hogy már az alacsony szintű stressz is 16 százalékkal növelte a normálisnál korábbi halálozás kockázatát olyan esetekben, ahol figyelembe vették a különböző életmódbeli szokásokat, mint a dohányzás vagy az alkoholfogyasztás. Komolyabb betegségeknél - rák, szívbetegségek - ennél jóval nagyobb mértékben, 67 százalékkal növelte a stressz a korai elhalálozást.

A British Medical Journal című szakfolyóiratban megjelent tanulmány keretében tíz évre visszamenőleg, mintegy hetvenezer betegek adatát nézték meg. Ez az eddigi legnagyobb kutatás, amely összefüggést talált a stressz és a korai halálozás között.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 01. 17:03, szerda | Életmód

Az internetezők hetven százaléka vásárol online

A magyarok már a járvány előtt is rendszeresen használták az internetet különböző ügyeik intézésére;

2020. Július 01. 11:09, szerda | Életmód

Magyar kutatók vezetésével derítették fel egy ritka, súlyos betegség okát

Magyar kutatók vezetésével, több mint egy évtizeden át tartó genetikai nyomozással jutott el nemzetközi kutatócsoport egy család férfi tagjait három generáció óta sújtó kórkép eredetéhez.

2020. Július 01. 09:00, szerda | Életmód

Rendszeressé válhat a 40 fokos hőmérséklet a század végére Nagy-Britanniában

Rendszeressé válhat az akár 40 Celsius-fokot is elérő nyári hőmérséklet 2100-ra Nagy-Britanniában, ha nagyon magas marad a szén-dioxid-kibocsátás - derült ki a brit meteorológiai szolgálat (Met Office) új tanulmányából.

2020. Június 29. 15:37, hétfő | Életmód

2012 óta folyamatosan nő a születésszám Magyarországon

Folyamatosan nő a születésszám 2012 óta Magyarországon - mondta a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnökhelyettese hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.