Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. December 04. 07:25, szombat | Belföld
Forrás: A-Z PRodukció

A finn Mikulás is ellátogat a magyar Mikulásgyárba

A finn Mikulás is ellátogat a magyar Mikulásgyárba

200 önkéntest keresnek, hogy élelmiszercsomagokat gyűjtsenek a rászorulóknak

Ma kezdték el építeni a Mikulásgyár „csomagolóüzemét” a Felvonulási téren, a 2000 négyzetméteren elterülő jótékonysági akció keretén belül, több mint 300 önkéntes dobozolja majd azokat az ajándékokat, amelyek a leginkább rászorulókhoz jutnak majd el. Ugyanakkor 200 önkéntes jelentkezését várják még a szervezők, a vidéki helyszínekre: Székesfehérváron, Debrecenben, Győrben, Kanizsán, Kaposváron, Miskolcon, Szegeden, Szolnokon, Zalaegerszegen, a helyi plázában kell majd „szolgálatot tejesíteniük” azoknak, akik szeretnének részt venni a Mikulásgyár munkájában. A gyűjtőpontok környékén élők jelentkezését az onkentes@mikulasgyar.hu email címre várják.

„Kiemelten fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a rászorultaknak tartós élelmiszerre van a legnagyobb szükségük, így kérjük, amennyiben lehetőségük van, hozzanak minél több konzervet, tésztát, lisztet, cukrot stb. A Mikulásgyár nagyon szívesen fogad játékokat, könyveket is, ám arra kérjük az adományozókat, hogy olyan ruhákat, könyveket hozzanak, amelyeket maguk és gyermekük is szívesen fogadna. A Felvonulási térre vagy az ország 13 Plazájába hozott ajándékokat, felajánlásokat nem szükséges becsomagolni, akár kézben, akár dobozban, akár nejlonzacskóban is hozhatják.” - nyilatkozta Zsonai Endre, a Mikulásgyár fő szervezője.

Bóta Renáta, a rendezvény igazgatója elmondta: A fővárosi rendezvényre december 10-én, délelőtt ellátogat az „igazi” finn Mikulás, Joulupukki is, aki ugyancsak segédkezik majd ajándékokat gyűjteni. Az igazgató szerint: a finn Mikulás nem véletlenül választotta egyik állomásául a Felvonulási teret. A magyar rendezvénynek már nemzetközi szinten is jó híre van: tavaly Lisszabonban Európa második legjobb karitatív rendezvényévé választották a magyar jótékonysági akciót, amelynek keretében 133.000 rászorulónak sikerült segíteni.

www.mikulasgyar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő