Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Február 01. 14:21, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A kassai aranykincs a Nemzeti Múzeumban!

A kassai aranykincs a Nemzeti Múzeumban!

Réthelyi Miklós megnyitotta A kassai aranykincs című kiállítást a Magyar Nemzeti Múzeumban. „A magyar muzeológia nagy ünnepe ez a mai, hiszen az 1935-ben feltárt kassai aranykincsek eddig még nem voltak láthatók Magyarországon. Ehhez szü

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter január 31-én megnyitotta a Magyar Nemzeti Múzeum és a Szlovák Nemzeti Múzeum A kassai aranykincs című közös kiállítását.

A Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében megtartott ünnepi megnyitón részt vett Daniel Krajcer, szlovák kulturális miniszter, Peter Weiss, a Szlovák Köztársaság budapesti nagykövete és Rastislav Púdelka, a Szlovák Nemzeti Múzeum főigazgatója.

Réthelyi Miklós beszédében kiemelte: „A magyar muzeológia nagy ünnepe ez a mai, hiszen az 1935-ben feltárt kassai aranykincsek eddig még nem voltak láthatók Magyarországon. Ehhez szükség volt a Szlovák Nemzeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum vezetői közötti jó szakmai és emberi kapcsolatra. A kassai aranykincsek nem koptak el, nem koptatta el azokat sem az emberi kéz sem az idő érintése.”

A 2920 aranypénzre épülő, darabszámát és összetételét tekintve egyedülálló kiállítás az év egyik legnagyobb művészeti-történelmi szenzációja, mely hozzájárul a magyar-szlovák kulturális kapcsolatok erősödéséhez.

Orientpress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő