Városlista
2019. október 18, péntek - Lukács

Hírek

2010. Január 03. 07:39, vasárnap | Kék hírek
Forrás: HírTV

A romák tagadják, hogy rátámadtak volna a járőrökre

A romák tagadják, hogy rátámadtak volna a járőrökre

Tagadják a gyöngyösi romák, hogy szilveszterkor rátámadtak volna a rendőrökre. A járőröket péntek hajnalban eredetileg egy utcai verekedéshez riasztották, egy embert elő is állítottak, ám a bilincselés közben a családtagok megpróbál

„Nekem a gyerek egyet bevágott, én visszaadtam neki". Így kezdődött szilveszter éjjel Gyöngyös belvárosában a verekedés. A Koháry úti önkormányzati bérlakás lakói elmondásuk szerint csak meg akarták nézni a házuk előtti tűzijátékot, de az utcán állítólag többen sértegetni kezdték őket, majd kitört a verekedés. A kiérkező rendőrök egy férfit lefogtak, ám a családtagok megpróbálták kiszabadítani őt.

A romák tagadják, hogy rátámadtak volna a járőrökre: azt mondják, rendőri túlkapás áldozatai. „Nem támadás volt, csillapítás. Már a bátyámat úgy elverték, hogy a szemén nem látott, úgy folyt belőle a vér. A nővérem meg, ahogy szeletelte a szendvicseket itt bent. Akkor jött ki a késsel, oszt úgy vágta meg valamelyik rendőrt" - mondta el Farkas Attila. Hozzátette: szerinte a rendőrök meg sem sérültek.

A rendőrség tájékoztatása szerint az intézkedés során két személy súlyosan, két egyenruhás pedig könnyebben sérült meg. „Miközben az egyik munkatársam megbilincselte az egyik eljárás alá vont személyt, egy támadó egy késsel próbált a nyaka felé vágni. Először az egyik kollégának a háta felé szúrt, majd ezt követően egy késsel a nyaka felé vágott és a kolléga ezt a támadást csak úgy tudta elhárítani, hogy feltette a kezét és gyakorlatilag a kezét vágta meg így a késsel" - számolt be róla Juhász István, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság dandártábornoka.

A Heves megyei főkapitányság soron kívüli vizsgálata még pénteken megállapította: törvényes és jogszerű volt a rendőri intézkedés. Hat emberrel szemben hivatalos személy elleni erőszak, egy személlyel szemben pedig emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 17. 18:06, csütörtök | Kék hírek

Átadtak a magyar rendőrségnek egy Budapesten késelő román férfit

Átadott a román hatóság a magyar rendőröknek egy román férfit, aki késsel megszúrt egy moldovai állampolgárt szeptember végén Budapesten, a VII. kerületben

2019. Október 17. 08:49, csütörtök | Kék hírek

Közös életet ígért, milliókat csalt ki a nő

Megismerkedésükkor munkát kínált egy szarvasi nő egy kecskeméti férfinak, majd azt mondta neki, hogy össze akar költözni vele, csak fel kell újítani azt a házat, amiben lakni fognak.

2019. Október 17. 05:01, csütörtök | Kék hírek

Alvó fiút rúgott fejbe egy gyermekfelügyelő Nagykanizsán

Garázdaság miatt emeltek vádat egy gyermekfelügyelő ellen, aki a nagykanizsai javítóintézetben fejbe rúgott egy alvó fiút, kollégája figyelmeztetésére pedig törni-zúzni kezdett.

2019. Október 16. 13:39, szerda | Kék hírek

Iskolában okozott bombariadót egy 17 éves fiú Salgótarjánban

Pár napon belül elfogták a salgótarjáni rendőrök azt a fiút, aki azzal fenyegetőzött, hogy egy középiskolában perceken belül bomba robban.