Városlista
2019. július 19, péntek - Emília

Hírek

2010. Január 03. 07:39, vasárnap | Kék hírek
Forrás: HírTV

A romák tagadják, hogy rátámadtak volna a járőrökre

A romák tagadják, hogy rátámadtak volna a járőrökre

Tagadják a gyöngyösi romák, hogy szilveszterkor rátámadtak volna a rendőrökre. A járőröket péntek hajnalban eredetileg egy utcai verekedéshez riasztották, egy embert elő is állítottak, ám a bilincselés közben a családtagok megpróbál

„Nekem a gyerek egyet bevágott, én visszaadtam neki". Így kezdődött szilveszter éjjel Gyöngyös belvárosában a verekedés. A Koháry úti önkormányzati bérlakás lakói elmondásuk szerint csak meg akarták nézni a házuk előtti tűzijátékot, de az utcán állítólag többen sértegetni kezdték őket, majd kitört a verekedés. A kiérkező rendőrök egy férfit lefogtak, ám a családtagok megpróbálták kiszabadítani őt.

A romák tagadják, hogy rátámadtak volna a járőrökre: azt mondják, rendőri túlkapás áldozatai. „Nem támadás volt, csillapítás. Már a bátyámat úgy elverték, hogy a szemén nem látott, úgy folyt belőle a vér. A nővérem meg, ahogy szeletelte a szendvicseket itt bent. Akkor jött ki a késsel, oszt úgy vágta meg valamelyik rendőrt" - mondta el Farkas Attila. Hozzátette: szerinte a rendőrök meg sem sérültek.

A rendőrség tájékoztatása szerint az intézkedés során két személy súlyosan, két egyenruhás pedig könnyebben sérült meg. „Miközben az egyik munkatársam megbilincselte az egyik eljárás alá vont személyt, egy támadó egy késsel próbált a nyaka felé vágni. Először az egyik kollégának a háta felé szúrt, majd ezt követően egy késsel a nyaka felé vágott és a kolléga ezt a támadást csak úgy tudta elhárítani, hogy feltette a kezét és gyakorlatilag a kezét vágta meg így a késsel" - számolt be róla Juhász István, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság dandártábornoka.

A Heves megyei főkapitányság soron kívüli vizsgálata még pénteken megállapította: törvényes és jogszerű volt a rendőri intézkedés. Hat emberrel szemben hivatalos személy elleni erőszak, egy személlyel szemben pedig emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 18. 07:30, csütörtök | Kék hírek

Meghalt egy motoros Somogyban

Mezőgazdasági munkagépnek ütközött és meghalt egy motorkerékpáros szerdán a Somogy megyei Zicsnél - közölte a rendőrség a honlapján.

2019. Július 18. 05:00, csütörtök | Kék hírek

Több balhé írható a 15 éves fiú számlájára

A szekszárdi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 15 éves fiúval szemben indítottak rablás és más bűncselekmények elkövetése miatt.

2019. Július 17. 14:00, szerda | Kék hírek

Szúrt, majd felgyújtotta a házat - Újabb emberöléssel gyanúsítják a túronyi gyilkost

Újabb emberöléssel gyanúsítják a Baranya megyei Túronyban 2016 májusában történt gyilkosság jogerősen elítélt elkövetőjét

2019. Július 16. 17:07, kedd | Kék hírek

Két 10 éves fiú rongált Nyíregyházán

Iskola mellett lévő KRESZ-tanpályán rongált két 10 éves fiú hétfőn Nyíregyházán.