Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. December 27. 14:17, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Ajándékokkal halmozták el az újszíves kisfiút

Ajándékokkal halmozták el az újszíves kisfiút

Rengeteg ajándékot kapott karácsonyra a jelenleg még a kardiológiai intézetben lábadozó újszíves kisfiú, a 6 éves Máté – közölte a Független Hírügynökség érdeklődésére Tonelli Miklós főorvos vasárnap. A Gottsegen György Orsz

Tonelli Miklós elmondta: nemcsak ismerősöktől, rokonoktól, hanem orvosoktól, nővérektől is sok ajándékot kapott Máté. A frissen műtött kisfiú természetesen sterilizálva kapta meg a játékokat – tette hozzá.

Máténak öröklött szívbetegsége volt, csak szívátültetéssel lehetett megmenteni. Annyira rossz volt az állapota, hogy műszívre kellett kapcsolni. A kisfiút rekord ideig, 9 hónapig, pontosan 264 napig így tartották életben. Végül december első hetében találtak donort és 7-én 6 órás műtéttel megkapta az új szívet. Azóta folyamatosan javul az állapota. (lm)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.