Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Február 10. 14:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Akár 400 forint is lehet a kenyér

Akár 400 forint is lehet a kenyér

Jelentősen drágulhat a kenyér a következő hetekben a gabona és a liszt árának emelkedése miatt - számol be róla a közrádió. A megszólaltatott szakértők szerint 400 forintra is felmehet egy kiló fehér kenyér ára.

Szerdán bejelentették a malmok, hogy egy-két héten belül 20 százalékkal emelkedik a liszt kilónkénti nettó ára. Ez átlag 106 forintot jelent, de a kialakuló mintegy 127 forintos lisztárat a bejelentés szerint márciusban ismét 20 százalékkal emelik. A nettó ár így 152-153 forintra nő - derül ki a közrádió összeállításából.

A Magyar Pékszövetség elnöke jelezte: az alapanyagárak és az egyéb költségek, például az üzemanyagár emelkedése jelentősen növeli a pékek költségeit. Varga László nagy problémának látja, hogy a 'kereskedelem nem akarja befogadni' az áremelést, kivárnak, ez pedig szerinte 'tönkreteheti a pékszakmát', a sütőipari cégeket, amelyek 21-24 ezer embert foglalkoztatnak.

Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs vezetője elmondta, az alapanyagárak emelkedése a kenyeret is drágítja, de az áremelésről 'nagyon megfontoltan kell dönteni' - számolt be róla az MR1.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő