Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2013. Március 27. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Antiszociális viselkedéséhez vezethet a tévénézés a gyerekkorban

Antiszociális viselkedéséhez vezethet a tévénézés a gyerekkorban

Azoknak az ötéveseknek, akik három vagy annál több órát is tévéznek naponta, nagyobb esélyük van arra, hogy 7 éves korukra olyan antiszociális viselkedési szokások alakuljanak ki náluk, mint a lopás vagy a verekedés - írja a Medical News Today. Ugyanakkor összességében a szakértők szerint az ilyen típusú viselkedés kialakulásának nagyon kicsi az esélye. A kutatók arra is rámutattak, hogy a számítógépes játékokkal töltött időnek nem volt ilyen jellegű negatív hatása a viselkedésre.

A képernyő, különösen a televízió előtt töltött hosszú idő összefügg a gyermekkori viselkedési és érzelmi problémák kialakulásával.

Legújabb tanulmányukban a szakértők arra vállalkoztak, hogy megnézzék, az 5-7 éves korú gyermekek tévénézési, valamint videojátékozási szokásai hogyan befolyásolják érzelmi és szociális viselkedésüket.

Az eredmények azt mutatták, hogy az ötéves gyerekek közel kétharmada néz naponta 1-3 óránkeresztül tévét, 15 százalékuk pedig három óránál többet töltött naponta a képernyő előtt, s kevesebb mint 2 százalékuk egyáltalán nem nézett televíziót.

Ezzel szemben szignifikánsan kevesebb időt töltöttek számítógépes játékokkal, mindössze 3 százalékuk töltött naponta több mint három órát ezzel az elfoglaltsággal.

Azt találták, hogy azok, akik naponta több mint három órán keresztül tévéztek, azoknál kismértékben megnőtt a kockázata a viselkedési problémák kialakulásának. Ezzel szemben a számítógépes játékokkal töltött idő nem volt ilyen hatással.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 07:18, szombat | Életmód

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton

2024. Július 20. 07:13, szombat | Életmód

Megnyílt a 33. Művészetek Völgye

A Művészetek Völgye a magyar fesztiválszezon rangidős és abszolút élvonalbeli tagja - jelentette ki a közigazgatási és területfejlesztési miniszter pénteken Kapolcson, a 33. alkalommal megtartott összművészeti rendezvény megnyitóján.

2024. Július 18. 07:53, csütörtök | Életmód

Kékszalag - Mintegy 550 hajót és csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. nagydíjra

Mintegy 550 hajót és csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj csütörtöki rajtjára

2024. Július 18. 07:46, csütörtök | Életmód

Már mintegy 2000 embernek nyújtott segítséget a vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata

Már csaknem 2000 embernek nyújtott segítséget a vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.