Városlista
2019. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2018. Június 13. 17:34, szerda | Helyi

AZ A-TEAM AGILITY GYŐR CSAPATA ISMÉT MEGRENDEZI AZ A-TEAM KUPÁT

AZ A-TEAM AGILITY GYŐR CSAPATA ISMÉT MEGRENDEZI AZ  A-TEAM KUPÁT

Szeretettel várunk rendezvényünkre mindenkit, aki szereti a szabadtéri programokat, az állatokat és a vidámságot.

Versenyünkön közel százötven, különböző fajtájú, méretű kutyus indul gazdájával a díjakért.

Kezdő, A1, A2, A3 tudásszintű kutyákat láthatnak az érdeklődők,
köztük sokszoros VB, EB válogatott és győztes párosokat is.


JÚNIUS 17-éN
VASÁRNAP
8-18 ÓRA KÖZÖTT
A GYŐRZÁMOLYI FOCIPÁLYÁN

lelátóval, büfével várjuk az érdeklődőket.

A belépés természetesen díjtalan.


Az AGILITY egy lendületes, pörgős, vidám kutyás sport, mely szabadidőstől akár a nemzetközi versenyszintig űzhető. Minden kutyának szüksége van rendszeres fizikai és agyi munkára, hogy kiegyensúlyozott, jól kezelhető legyen. Az agility ilyen összetett feladatot biztosít gazdinak és kutyának egyaránt. Kiválóan alkalmas a lakásban tartott, gyakran unalmában zajongó, romboló kutyus lemozgatására, lefárasztására, a kutya-gazdi kapcsolat minőségének javítására.

JÁTSZANI MINDEN KUTYA SZERET!
(A Tiéd is, csak talán már megunta, hogy nem veszed ezt észre! ;) )
Ebben a sportban ezt a játékos kedvet használjuk. Dicsérettel, jutalmazással tanítjuk a kutyákat. Gazdi és kutyája között olyan szintű összeszokottság és együttműködés alakul ki az edzések során, aminek segítségével a kutya a legapróbb jelekből tudja, mit szeretne a gazdája, és boldogan teljesíti is azt.

Az agility verseny menete:
Egy 20x40 m-es területen állítja fel a bíró a kb. 20 akadályból álló pályát. 14 féle akadály létezik, ezek sorrendjét és a pálya vonalvezetését a bíró tervezi meg. A különböző szinten lévők a szintjüknek megfelelő nehézségű pályát kapnak. A versenyzők egy egynapos versenyen 2-3 különböző pályát teljesítenek. A felállított pályával a gazdák pár percen át ismerkedhetnek, majd indul a verseny. A gazdi és kutyája együtt futnak végig a lehető legrövidebb idő alatt, úgy, hogy a kutya minden akadályt a megfelelő sorrendben, lehetőleg hiba nélkül teljesítsen. A felvezető hang és kézjelekkel irányítja a kutyát. Az a páros győz, aki hiba nélkül a legrövidebb idő alatt teljesíti a pályát. A hibákért büntetőpontok járnak, melyeket hozzáadnak az időeredményhez. Így alakul ki a végleges sorrend.
Versenyünkre Budapestről és környékéről, Zalaegerszegről, Sopronból és Szlovákiából(8 nevezés) is érkeznek versenyzők a győri résztvevők mellett.

Abból a szempontból rendhagyó a verseny, hogy az idei Európa bajnokság egyik bírója Sabrina Hauser Ausztriából bírál a versenyen az egyesület elnöke Pirity Árpád (többszörös világbajnoki dobogós)társaságában. Agilityben az év legnagyobb létszámot felvonultató versenye az Európa bajnokság. Az Európa bajnokságon bíráló bíró pályáin általában a kijutottak mind nagyon szívesen futnak, hogy kicsit megismerjék a bíró stílusát, bírálati szempontjait. Maximálisan 150 nevező fogadására alkalmas a rendezvény, hogy időben befejeződjenek futamokat.

A magyar Európa bajnoki és világbajnoki válogatott tagjai közül 16 versenyzőt láthatnak a nézők, a hazai élvonal jelentős része indul. Az ország számos tájáról érkeznek a legjobb agilitysek akik értékes nyereményeket nyerhetnek díjazottként,pl: Kutya hámok pórázok, játékok.. A helyszínen kutyafelszereléseket, jutalomfalatokat árusító stand is lesz, ahol minden érdeklődő vásárolhat gazdag választékból.

A sportpálya fedett lelátóval rendelkezik és a verseny ideje alatt a büfé is üzemelni fog.


Minden kutyabarátnak és kutyát szerető érdeklődőnek ajánljuk az egész napos rendkívül látványos programot. Remek időtöltés családoknak, a kutyás sportok iránt érdeklődők az egyesület tagjaitól szakszerű felvilágosítást kaphatnak az agility sportról és a győri agilitys lehetőségekről.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 24. 16:20, hétfő | Helyi

Csontvázakat találtak a színháznál

A Győri Nemzeti Színház felújítási munkálatait megelőző, folyamatosan zajló régészeti feltárások során - melyek az úgynevezett császári-királyi nagykaszárnya (18. század első harmada) épületének kutatásához kapcsolódnak.

2019. Június 24. 14:53, hétfő | Helyi

Kinyílt a Levéltár

A hétvégi programkavalkádban, Győr Megyei Jogú Város Levéltára is megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt.

2019. Június 24. 10:05, hétfő | Helyi

Világhírű ütőművész a Zsinagógában

Többek között a világhírű, Kossuth-díjas, ütőhangszeres művész, Horváth Kornél és a New Juice trió is koncertezett hétvégén a Győri Ütősmaraton keretein belül, a helyi Zsinagógában.

2019. Június 24. 09:50, hétfő | Helyi

Hogyan használhatjuk ki az egysínes csempevágók előnyeit?

Akár a saját otthonunkban végzünk hidegburkolással kapcsolatos feladatokat, akár rendszeresen dolgozunk csempék megmunkálásával, időnként szükségünk lesz megbízható csempevágó eszközökre.