Városlista
2019. június 21, péntek - Alajos

Hírek

2017. Augusztus 11. 10:24, péntek | PR

Az esküvőszervezés ’ördöge-angyala’ is a részletekben rejlik – kis apróság, de nagy segítség az esküvői ültetőkártya

Az esküvőszervezés ’ördöge-angyala’ is a részletekben rejlik – kis apróság, de nagy segítség az esküvői ültetőkártya

Az esküvő nem csak a menyasszony és vőlegény számára jelent szép emléket, szinte mindenki szeret esküvőre menni, örülni az ifjú pár életre szóló elhatározásának!

Az boldog párról minden meghívott szívesen őriz meg egy esküvői meghívót, képeket, így akár azok is gazdagodhatnak egy emlékkel az esküvőről, akik személyesen nem tudtak jelen lenni a nagy napon, de a résztvevők a legkisebb apróságnak számító ültetőkártyákat is szívesen emlékeik között őrizgetik.
Ezért sem szabad megfeledkeznünk az esküvői vacsorán oly hasznosnak bizonyuló ültetőkártyákról sem. Különösen akkor vehetjük hasznát ezeknek a kis kellékeknek, ha nagyobb számú vendégsereg jelenlétére számítunk jeles eseményünk ünnepi vacsoráján.

Természetesen az ültetőkártyák elhelyezését gondos tervezés, az ’asztalösszetétel’ előzetes és tudatos kialakításával tudjuk tökéjre vinni. Ez az ifjú pár konszenzusán alapszik főként, mert itt is igaz a mondás, hogy ,,ahány ház, annyi szokás”, ahány esküvő, annyi ültetési megoldás… Van esküvő, ahol szívesen ültetik vegyesen a menyasszony és a vőlegény családjának tagjait, de van, ahol egyik-másik oldal függvényében foglalnak helyet a különböző rokonok és barátok. Hogy ennek kapcsán is sikerrel tudjuk biztosítani az egyébként jónak ígérkező hangulatot az asztalok elhelyezését, kialakítását is az ültetési koncepció jegyében érdemes berendezni.
Természetesen a helyszín sajátosságait figyelembe kell vennünk a tervezés kapcsán, és az egyetlen alapszabályt, hogy: a menyasszony és a vőlegény a középpontban foglaljon helyet, és ültetéstől függetlenül minden szögből, minden helyről jól láthatók legyenek, többi azonban főként fantáziánkon és kreativitásunkon múlik.
Szerencsés és nagyon sokat dob az egységes esküvői arculaton, ha az ültetőkártyák stilisztikai és vizuális elemei összhangban vannak a már korábban szétosztott meghívókkal. Abban az esetben, ha mostanában divatos asztalonként elhelyezett menükártyák is részét képezik az általunk megálmodott nagy nap dizájnelemeinek, akkor a szín és forma tekintetében is megvalósított összhanggal már meg is alapoztuk az esemény ünnepi jellegét.

A folyamatos helyfoglalás és a zökkenőmentes megérkezés elősegítéseképpen az ültetőkártyák mellett nagy segítségünkre lehet a vendéglátóhelyen tevékenykedő hosztesz, vagy pincér munkája, akit előzetesen már beavattunk az asztaloknál elhelyezett ültetőkártyák információiba, és esetleges nehézség vagy fennakadás esetén segít a megfelelő asztalhoz vezetni a meghívottakat.
Sok esetben az esküvői vacsorán a résztvevő gyerekek, kisebb-nagyobb korú vendégek külön, a számukra kialakított asztaloknál foglalnak helyet, így kis odafigyeléssel a még olvasni nem tudó gyerekek számára is készítetthetünk ültetőkártyát, például óvodai jeleik alkalmazásával. A menülapon pedig akár sematikus, rajzolt ábrák segítségével is a tudtukra adhatjuk, hogy éppen milyen esküvői finomságokból részesülhetnek a boldog napon.

Az ültetőkártyákon is érdemes megjeleníteni a korábban kiválasztott dizájn egy-egy jelentősebb szín-és stílusjellemzőjét. Persze, legyünk bátrak ez esetben is, nyugodtan alkalmazzunk ültetőkártyákon is frappáns idézetet, aforizmát, kulináris jókívánságot, vagy akár specifikus, személyes megjegyzést az adott vendég számára. Igazán jól adja magát, és egy- egy ilyen ültetőkártyán megjelenő textuális ’fogás’ kapcsán hosszú ideig tartó, emlékezetes hatást kelthetünk, családtagjaink, barátaink körében.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 17. 17:00, hétfő | PR

Hol tart most a győri ingatlanpiac?

Az ingatlanárak napjainkban rendszerint a megyeszékhelyeken és a fővárosban a legmagasabbak. Az okok egyértelműek, hiszen a kedvező elhelyezkedési és oktatási lehetőségek -

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye

2019. Június 06. 18:58, csütörtök | PR

Fűnyírási kisokos - avagy így válasszunk fűnyírót a kertünkbe

A fűnyírás szezonja már elkezdődött, a nagyobb esőzések után megállíthatatlanul nő a gyep. Ennyi idő alatt kiderülhetett már, hogy szükségünk van-e egy új fűnyíróra, vagy elég szervizelni a régit.

2019. Június 06. 18:57, csütörtök | PR

Milyen notebookot vegyünk otthonra?

Mindegy, hogy laptopnak vagy notebooknak hívjuk, mindkettő ugyanúgy a hordozható számítógépet jelenti. A kérdés az, hogy tudjuk-e, hogy milyen típusúra van szükségünk otthoni használat esetén.