Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. November 02. 07:23, szombat | Helyi

Az otthoni hajfestés praktikái

Az otthoni hajfestés praktikái

Manapság már számos márkának vannak olyan hajfestékei, melyekkel könnyedén elintézhetjük mi magunk is a hajfestést otthonunk kényelmében. Tudjuk, tudjuk, hogy sok érv szól mellette és ellene, de mi most a mellette tábort erősítve, hoztunk néhány praktikát, amivel megkönnyíthetjük a dolgotokat.

Ne akarjunk hatalmas változást

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy például feketéből akarnak szőkét varázsolni a fürdőszobában, egyetlen doboz hajfestékkel, persze sikertelenül. A szakemberek szerint, házilag ne akarjunk három árnyalatnál többet változtatni hajszínünkön, mivel a végeredmény attól eltekintve, hogy csúnya lesz, még roncsolhatja is a hajszálainkat. Ha mindenáron drasztikus változást kívánunk alkalmazni hajkoronánkon, akkor ahhoz már profi fodrász kell.

Nem minden a kép!

Pusztán azért, mert a dobozon lévő képen csodálatosan néz ki egy szín, még nem jelenti azt, hogy az a mi hajunkon is pontosan ugyanúgy fog kinézni. Ahhoz, hogy megközelítőleg, olyan színt kapjunk, a hajszínünknek világosabbnak kell lennie, mint a hajfestéknek és nem árt, ha előtte még sosem volt festve.

Miben keverjem össze?

Manapság már számos olyan hajfesték van, amihez nincs szükség felvivő eszközökre, mivel tubusos kiszerelésben vannak, így a színelőhívó már adott, csak a festéket kell hozzányomni, összerázni és már vihetjük is fel. A gyakoribb kiszereléseknél pedig érdemes műanyagból vagy üvegből készült tálakban összekeverni az összetevőket, mert azoknak nincs kémiai hatásuk a festékre, így elkerüljük az esetleges színmódosulást is. Ha már megfelelően előkészültünk, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy keressünk egy réi pólót és törölközőt, amit nem sajnálunk, ha festékes lesz, valamint egy fésűt és egy felvivő ecsetet.

A festés

Hajfestés előtt ne mossunk hajat, ugyanis sokkal könnyebb egy-két napos hajra felvinni a festéket, mint a frissen szálló tincsekre. Fésüljük ki alaposan a hajunkat és válasszuk szét négy részre és egyszerre mindig csak egy részt fessünk be. Haladjunk a tövektől a hajvégek felé, egyenletesen, figyelve arra, hogy mindenhová jusson a festékből. A hatóidő letelte után még egyszer masszírozzuk be a festéket a tincseinkbe, majd alaposan öblítsük ki és mossuk meg a hajunkat. Fontos, hogy festés után használjunk hajbalzsamot, ami hidratálja és kondicionálja a hajszálakat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.