Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. November 12. 13:15, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Az utóbbi évek legnagyobb dollárhamisító üzemét derítették fel Dagesztánban

Az utóbbi évek legnagyobb dollárhamisító üzemét derítették fel Dagesztánban

Az utóbbi évek legnagyobb dollárhamisító üzemét derítették fel a titkosszolgálatok az Oroszországhoz tartozó Dagesztánban - közölték a moszkvai belügyminisztérium gazdasági bűnözéssel foglalkozó igazgatóságán.

A szövetségi belügyi egységek az észak-kaukázusi köztársaság és a dél-oroszországi krasznodari terület munkatársaival együtt az utóbbi néhány évben fellelt legnagyobb pénzhamisító laboratóriumot számolták fel Oroszország területén - tájékoztatott a gazdasági bűncselekmények osztályának szóvivője.
A rendőrség több mint 400 ezer dollárnak megfelelő hamis pénzt, nyomdai gépeket és bankjegypapírokat foglalt le Dagesztánban.
Az akciót hónapokig tartó felderítés előzte meg, még januárban indult a pénzhamisító bűnszervezet felszámolását célzó akció.
Júliusban 3 és félmillió rubelnek (körülbelül 25 millió forintnak) megfelelő összegű hamis dollár értékesítésekor a banda három tagját elfogták, lakásukban több mint 500 ezer rubel (körülbelül 3 és fél millió forint) hamis pénzt, lőfegyvereket, valamint lőszereket találtak náluk.
Novemberben fejeződött be az akció második szakasza, amikor a pénzhamisító csoport újabb tagját vették őrizetbe Dagesztánban. A gyanúsított lakásában nyomdai gépet, hamis 100 dollárosok készítésére alkalmas két darab pénznyomdai klisét, nyomdai festéket, 1000 darab vízjellel és biztonsági szállal ellátott bankjegypapírt foglaltak le. A hamisítónál 1000 rubelesek készítésére alkalmas berendezéseket is találtak.
Az Oroszországhoz tartozó Dagesztánban és Ingusföldön utoljára 2009-ben lepleztek le kiterjedt pénzhamisító bűnszervezetet.
Az észak-kaukázusi köztársaságokban a hamis pénzből származó bevételeket részben a lázadó csoportoknak szánt fegyverek, lőszerek és robbanóanyagok vásárlására, a szélsőséges szervezeteket támogatására fordítják

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.