Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Június 16. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: MTI

Bécs után Salzburgban is "kutyajogosítványt" vezetnek be

Bécs után Salzburgban is

Bécs után Salzburg tartományban is kötelező lesz vizsgát tenniük a kutyatartóknak - számolt be róla az osztrák rádió.

A tartományi parlament szerdai rendelkezése értelmében minden kutyát be kell jelenteni az önkormányzatnál legkevesebb egy héttel az után, hogy a gazdájához került. A nyilvántartásban szakértői vélemény alapján feltüntetik, hogy "veszélyes" vagy "nem veszélyes" kategóriába sorolják-e az ebet. Az első csoportba tartozók tulajdonosainak elméleti és gyakorlati, a második csoportba tartozó kutyák gazdáinak elméleti oktatáson kell részt venniük és vizsgán kell bizonyítaniuk, hogy tudnak bánni az állattal.
A kutyatulajdonosoknak emellett biztosítást kell kötniük, amely fedezi a kártérítést abban az esetben, ha az eb kárt tesz valakiben.
A szabályozási javaslatot az után nyújtották be a tartományi parlament elé, hogy tavaly májusban egy rottweiler megtámadott egy négyéves kislányt, és nagy felületen leszakította a fejbőrét.
Előzőleg, 2010-ben az osztrák fővárosban is elrendelték már "kutyajogosítvány" bevezetését. Bécsben tizenhárom, "harci kutya" kategóriába sorolt kutyafajta tulajdonosainak kell vizsgát tenniük. Az a harcikutya-tartó, aki ezt elmulasztja, 250 eurós (75 ezer forintos) büntetésre számíthat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.