Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. December 05. 14:17, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Bűz és döbbenet Szikszón

Bűz és döbbenet Szikszón

Zsíros, üledékes és nagyon büdös szennyvíz tör fel egy utcában a csatornákból Szikszón, minden nagyobb esőzés után. A lakók tehetetlenek, bárhová fordulnak segítségért, elutasítják őket. Az undort keltő folyadék ráadásul a hely

A lakók legutóbb pénteken tapasztalták, hogy a csatornafedélen felbugyog a szennyvíz Szikszón. A vöröses színű, habos víz a környéket elárasztotta, és bűze még másnap is érezhető volt.

A véres, zsíros, üledékes, nagyon büdös, undort, hányingert keltő víz az utcán folyt végig, és belefolyt a Vadász-patakba, mondták a lakók, akik szerint amióta a szennyvízhálózat megépült, nagy esőzések alkalmával mindig ugyanezt élik át.

Szombaton délelőtt is látszottak a szennyvíz nyomai az utcában. A helyiek az önkormányzat segítségét kérték, mondván, a szolgáltató önkormányzati cég.

„Döbbenten állunk itt, mert az emberek minden alkalommal megkeresnek bennünket, mi kijövünk, a szolgáltató pénteken sem tette meg azt, hogy egyetlen munkatársát kiküldte volna, és tájékoztatta volna az embereket, hogyan tudja elhárítani a problémát” - mondta el Füzesséri József, Szikszó polgármestere, aki azt mondta, kezdeményezni fogja, hogy a testület bontsa fel a szolgáltatóval a szerződést.

A lakók szerint a szennyezett víz a közelben működő állatifehérje-feldolgozóból érkezik. Azt, hogy mi lehet az összetétele, egyelőre nem tudni. A lakók kérésére a környezetvédelmi felügyelőség pénteken mintát vett a vízből. A vizsgálati eredményre azonban napokat kell várni. Az üzem tulajdonosait, valamint a vízszolgáltató vezetőjét szombaton nem sikerült elérni. (lm)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.